Intervencije4. Intervencija: 19.1.2023

Na avtocesti med izvozoma Grosuplje-vzhod in zahod je zagorelo osebno vozilo. Požar smo pogasili in pregledali vozilo s termo kamero.

Preberi celoten prispevek »

3. Intervencija: 27.1.2023

Ob Taborski cesti na deponiji lesa je zagorela pnevmatika tovorne prikolice, požar pa se je razširil tudi na del naložene hlodovine. Požar smo pogasili in pregledali okolico s termo kamero. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Preberi celoten prispevek »

2. Intervencija: 24.1.2023

Ob prihodu na kraj požara ali dima ni bilo. Voznik je povedal, da mu je razneslo turbino na tovornjaku. Pri tem mu je počila tudi sprednja leva pnevmatika, po asfaltni površini se je razlila tudi manjša količina olja. Vozilo smo pregledali s termokamero, razlito olje pa smo posuli z absorbentom.

Preberi celoten prispevek »

1. Intervencija: 20.1.2023

Maček je splezal na smreko. S pomočjo lestve smo pristopili do prestrašenega mačka in ga odnesli na varno do lastnice.

Preberi celoten prispevek »

Statistika intervencij v letu 2022

Grosupeljski gasilci se zahvaljujemo občankam in občanom, ki ste prihod novega leta praznovali varno, saj je tako tudi za nas minilo mirno.
Žal pa za preostanek leta 2022 ne moramo trditi enako, saj smo imeli rekordno število intervencij. Imeli smo kar 135 intervencijskih posredovanj (48 več kot v letu 2021). 13-krat smo imeli po 2 intervenciji v istem dnevu, 8-krat pa se je zgodilo, da smo morali v istem dnevu posredovati po 3-krat. Najdaljše intervencije (4) so bile gašenje požara na Krasu v skupnem trajanju 76 ur. V domači občini pa je bila najdlje trajajoča intervencija posredovanje ob požaru hiše Pod gozdom, ki je potekala 6,5 ure.

Preberi celoten prispevek »

135. Intervencija: 27.12.2022

Ekipi ZD Grosuplje in reševalcem RP UKC Ljubljana smo nudili pomoč pri oživljanju osebe. Reanimacija je bila neuspešna.

Preberi celoten prispevek »

134. Intervencija: 24.12.2022

Ob našem prihodu so iz dimnika izhajale iskre. Dimniško tuljavo smo pregledali s termo kamero in povečanih temperatur nismo zaznali. Preventivno smo iznesli žerjavico iz peči in dimnika ter s prahom pogasili goreče saje v dimniški tuljavi.

Preberi celoten prispevek »

133. Intervencija: 18.12.2022

Na Polici je zagorelo v stanovanjskem objektu. Požar je pred prihodom gasilcev PGD Polica že ugasnil. Naše posredovanje ni bilo potrebno.

Preberi celoten prispevek »

132. Intervencija: 18.12.2022

V garaži stanovanjskega objekta je prišlo do izpusta gospodinjskega plina iz jeklenke. Domači so pred našim prihodom zaprli jeklenko. Pregledali smo jeklenki in po celotni hiši z merilcem plinov izmerili koncentracijo plinov, ki pa niso bile povišane. Vonj po plinu je bil sicer prisoten, zato smo nadtlačno prezračili prostore. Reševalcem smo nudili pomoč pri prenosu zastrupljene osebe do reševalnega vozila, s katerim je bila odpeljana v UKC Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

131. Intervencija: 10.12.2022

Na avtocesti na uvozu Šmarje-Sap je prišlo do prometne nesreče osebnega vozila, ki je trčilo v odbojno ograjo. Ob našem prihodu sta bili osebi že izven vozila, na lokaciji pa so že bili delavci DARS-a in policisti. Požarno smo zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator in posuli iztekle motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

130. Intervencija: 30.11.2022

V podjetju na Taborski cesti v Grosupljem se je po transportnem traku za pomik hlodovine na žago zapeljal hlod iz 1.nadstropja v pritličje in pri tem zadel delavca v glavo. Zavarovali smo kraj dogodka, skupaj z ekipo ZD Grosuplje oskrbeli in imobilizirali poškodovano osebo in jo predali v oskrbo reševalcem Reševalne postaje Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

129. Intervencija: 26.11.2022

Pregledali smo območje in ugotovili, da so v romskem naselju Oaza zakurili odpadke, vendar so jih pred našim prihodom pogasili sami. Naše posredovanje ni bilo potrebno.

Preberi celoten prispevek »

128. Intervencija: 22.11.2022

Preko telefona smo bili obveščeni, da je starejša gospa padla in se ne more pobrati. Gospo smo posedli nazaj na invalidski voziček.

Preberi celoten prispevek »

Stran 1 od 7712345...102030...Zadnja »