Intervencije 201993. Intervencija: 28.12.2019

Na Bevkovi cesti je zagorel zabojnik za papir. Požar smo pogasili, zabojnik pa je v celoti uničen.

Preberi celoten prispevek »

92. Intervencija: 17.12.2019

Tovornemu vozilu – vlačilcu se je med vožnjo pokadilo iz motornega dela. Voznik je dvignil kabino tovornjaka, opravili smo pregled s termo kamero, vendar ni bilo posebnosti. Vozilo je nato nadaljevalo vožnjo.

Preberi celoten prispevek »

91. Intervencija: 15.12.2019

Leseno brunarico, ki je služila za spravilo orodja in kot garaža za osebno vozilo je zajel požar, ki je v celoti uničil brunarico velikosti 6 x 3 m. Požar na objektu, osebnem avtomobilu in drugemu inventarju smo pogasili in razkopali posamezna žarišča. Vzrok požara bodo preiskali policisti.

Preberi celoten prispevek »

90. Intervencija: 11.12.2019

V stavbi Upravne enote na Taborski cesti je prišlo do rahlega zadimljenja v kleti. Kompletno klet smo pregledali s termo kamero, prav tako vse prezračevalne kanale pod stropom, vendar vzroka nismo našli. Odsvetovali smo ponovni zagon prezračevanja do prihoda serviserja.

Preberi celoten prispevek »

89. Intervencija: 2.12.2019

V Mali vasi so trije otroci ostali zaklenjeni v osebnem vozilu. Z tehničnim posegom smo odprli vrata vozila in omogočili materi dostop do otrok.

Preberi celoten prispevek »

88. Intervencija: 2.12.2019

Na Adamičevi cesti je zagorelo v zadnjem delu kombiniranega vozila. Pred našim prihodom sta požar delno pogasila delavca, mi pa smo iz tovornega dela iznesli ožgane predmete in jih ohladili z vodo, vozilo pa smo pregledali s termokamero.

Preberi celoten prispevek »

87. Intervencija: 1.12.2019

V naselju Luče je osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevračalo po brežini navzdol. Oskrbeli smo dve poškodovani osebi in odklopili akumulator na vozilu.

Preberi celoten prispevek »

86. Intervencija: 29.11.2019

Na Kadunčevi cesti se je tvorno vozilo začelo premikati, šofer pa ga je poskušal zaustaviti, pri tem ga je tovorno vozilo stisnilo. Ob našem prihoda je bila oseba že izvlečena izpod kabine. Poškodovani osebi smo nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev.

Preberi celoten prispevek »

85. Intervencija: 26.11.2019

Na Cikavi je domnevno prišlo do onesnaženja potoka. Iz potoka smo vzeli vzorce in jih analizirali. Prisotnosti nevarnih snovi nismo zaznali.

Preberi celoten prispevek »

84. Intervencija: 24.11.2019

Na avtocesti za uvozom Višnja Gora v smeri proti Grosuplju je osebno vozilo trčilo v zadnji del tovornega vozila, se večkrat prevrnilo in obstalo na prevrnjeno na strehi. V vozilu je bila ena huje poškodovana oseba, ki smo jo s tehničnim posegom rešili iz vozila in predali v oskrbo reševalcem. Nudili smo tudi pomoč pri odpravljanju posledic nesreče. Sodelovali smo skupaj s PGD Stična in GB Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

83. Intervencija: 23.11.2019

V parku pri vhodu v zaklonišče je nekdo zažgal dve rolici toaletnega papirja. Priseben občan je ogenj z vedrom vode pogasil pred našim prihodom. Pregledali smo okolico, kjer ni bilo večjih posebnosti. Na kraju je bila prisotna tudi policijska patrulja.

Preberi celoten prispevek »

82. Intervencija: 16.11.2019

V predoru Debeli hrib je prišlo do verižnega trčenja štirih osebnih in treh tovornih vozil. Zavarovali smo kraj nesreče, nudili prvo pomoč dvema poškodovanima osebama, odklopili akumulatorje na vozilih in posuli razlite tekočine. Dve osebi sta bili prepeljani v UKC Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

81. Intervencija: 13.11.2019

Na podstrešju stanovanjske hiše je ob dimniku zagorelo ostrešje v velikosti približno 25 kvadratih metrov. Požar smo pogasili, odstranili ožgane elemente ostrešja in izolacije ter objekt pregledali s termo kamero. Člani PGD Žalna so ostrešje začasno prekrili s PVC folijo.

Preberi celoten prispevek »