Zadnje objave4. Intervencija: 19.1.2023

Na avtocesti med izvozoma Grosuplje-vzhod in zahod je zagorelo osebno vozilo. Požar smo pogasili in pregledali vozilo s termo kamero.

Preberi celoten prispevek »

3. Intervencija: 27.1.2023

Ob Taborski cesti na deponiji lesa je zagorela pnevmatika tovorne prikolice, požar pa se je razširil tudi na del naložene hlodovine. Požar smo pogasili in pregledali okolico s termo kamero. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Preberi celoten prispevek »

Vaja Avto Kadunc, 3.12.2022

V petek, 3.12.2022, je na objektu Avto Kadunc na Perovem potekala večja gasilska vaja v organizaciji novih gasilskih častnikov PGD Grosuplje. Vaja je bila obširna, sestavljena pa je bila iz več delovišč, in sicer prometne nesreče, delovne nesreče v avtomehanični delavnici in požara skladišča gum. Namen vaje je bil tudi zagotoviti preskrbo z vodo v primeru večjega požara, zato se je vodo dovažalo z gasilskimi cisternami ter črpalo iz bližnjega potoka.

Preberi celoten prispevek »

Zbirka gasilskih našitkov

Več kot 10 let prostore našega Gasilskega centra krasi pestra zbirka gasilskih našitkov. V vseh teh letih se jih je nabralo že več kot 750. Večina našitkov so oznake pripadnosti slovenskih gasilskih društev in zvez, zbirko pa bogati tudi 177 našitkov iz kar 31 držav sveta. Zbirko si radi ogledajo radovedni otroci iz vrtcev in šol, ko nas obiščejo, zanimiva pa je tudi za druge obiskovalce. Ker želimo zanimivo zbirko še povečati, se obračamo na vas – ste morda članica ali član katerega izmed gasilskih društev? Ali pa poznate kakšnega gasilca, ki bi z veseljem videl našitek svojega društva v zbirki?

Pošljite nam ga na naslov:
PGD GROSUPLJE
GASILSKA CESTA 6
1290 GROSUPLJE

Preberi celoten prispevek »

Statistika intervencij v letu 2022

Grosupeljski gasilci se zahvaljujemo občankam in občanom, ki ste prihod novega leta praznovali varno, saj je tako tudi za nas minilo mirno.
Žal pa za preostanek leta 2022 ne moramo trditi enako, saj smo imeli rekordno število intervencij. Imeli smo kar 135 intervencijskih posredovanj (48 več kot v letu 2021). 13-krat smo imeli po 2 intervenciji v istem dnevu, 8-krat pa se je zgodilo, da smo morali v istem dnevu posredovati po 3-krat. Najdaljše intervencije (4) so bile gašenje požara na Krasu v skupnem trajanju 76 ur. V domači občini pa je bila najdlje trajajoča intervencija posredovanje ob požaru hiše Pod gozdom, ki je potekala 6,5 ure.

Preberi celoten prispevek »

135. Intervencija: 27.12.2022

Ekipi ZD Grosuplje in reševalcem RP UKC Ljubljana smo nudili pomoč pri oživljanju osebe. Reanimacija je bila neuspešna.

Preberi celoten prispevek »

VSE DOBRO V LETU 2023!

Spoštovani,
VELIKA HVALA ZA VAŠO PODPORO NAŠEMU DELU. VAŠE DOBRA VOLJA, PRIPRAVLJENOST IN POMOČ NAS NAVDAJAJO Z OPTIMIZMOM, DA BOMO ZA POMOČ SOČLOVEKU POGUMNO NADALJEVALI.
PRAZNIČNI DNEVI NAJ BODO PREŽETI S TOPLINO DOMAČEGA OGNJIŠČA, LETO, KI PRIHAJA, PA NAJ VAS NAVDAJA Z DOBRO VOLJO, ZDRAVJEM IN VESELJEM.
VSE DOBRO V LETU 2023!
Vaši grosupeljski gasilci

Preberi celoten prispevek »

131. Intervencija: 10.12.2022

Na avtocesti na uvozu Šmarje-Sap je prišlo do prometne nesreče osebnega vozila, ki je trčilo v odbojno ograjo. Ob našem prihodu sta bili osebi že izven vozila, na lokaciji pa so že bili delavci DARS-a in policisti. Požarno smo zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator in posuli iztekle motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

127. Intervencija: 20.11.2022

V romskem naselju Smrekec so gorele smeti na površini približno treh kvadratnih metrov. Požar smo pogasili, prekopali požarišče in ga dodatno zalili z vodo.

Preberi celoten prispevek »

123. Intervencija: 23.10.2022

Za industrijsko cono je zagorel skladiščni kontejner, v katerem je bila oprema in rezervne gume. Opremo v kontejnerju smo pogasili ter s tehničnim posegom odprli kontejner, da smo ga prezračili in pregledali notranjost.

Preberi celoten prispevek »

121. Intervencija: 19.10.2022

Ob stanovanjski hiši je prišlo do požara osebnega vozila in drvarnice. Skupaj z drugimi gasilskimi enotami smo požar pogasili, pogorišče pa prekopali in dodatno zalili z vodo. Pregledali smo tudi zunanjost in notranjost objekta. V požaru je bil uničeno vozilo in drvarnica, poškodovan pa je bil tudi del ostrešja stanovanjske hiše.

Preberi celoten prispevek »

OKTOBER – MESEC POŽARNE VARNOSTI

Oktober je mesec, ki je posvečen požarni varnosti, vsako leto pa ima svojo osrednjo temo. Letošnja tema je preprečevanje požara litij-ionskih baterij in poteka pod sloganom »Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij.«

Preberi celoten prispevek »

119. Intervencija: 30.9.2022

Na avtocesti pred izvozom Višnja Gora v smeri proti Novemu mestu je prišlo do prometne nesreče osebnega vozila. Ob našem prihodu sta bili že obe osebi izven vozila. Prometno in požarno smo zavarovali kraj nesreče, pregledali udeležene osebe, na vozilu odklopili akumulator in posuli iztekle motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

Stran 1 od 3912345...102030...Zadnja »