Zadnje objave117. Intervencija: 23.9.2022

Na cesti Cikava – Paradišče je voznik osebnega vozila zapeljal na brežino ter se prevrnil na streho. Zavarovali smo kraj nesreče, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator ter cestišče posuli z vpojnim sredstvom. Pregledali smo poškodovanega voznika in ga v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

OPOZORILO – obilne padavine, krajevna neurja

Danes so predvsem v zahodni, osrednji in južni Sloveniji možni dolgotrajni krajevni nalivi. Agencija RS za okolje je zato za jugozahodno, jugovzhodno in osrednjo Slovenijo izdala rdeči alarm.

Glavnina padavin šele prihaja zato pozivamo vse občane, katerim vodotoki večkrat povzročajo težave, da ravnate samozaščitno in poskrbite za zaščito svojih objektov in drugega imetja.

Preberi celoten prispevek »

114. Intervencija: 16.9.2022

Na avtocesti med Višnjo Goro in Grosupljem je prišlo do trka osebnega vozila v ograjo. Skupaj z gasilci PGD Stična smo naredili požarno zavarovanje, pregledali voznika ter odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Preberi celoten prispevek »

112. Intervencija: 15.9.2022

V mansardi je prišlo do zamakanja pri strešnem oknu. S folijo smo prekrili cca. 10 kvadratnih metrov strehe. Lastniku smo svetovali, naj obvesti krovca, ki bo odkril vzrok zamakanja.

Preberi celoten prispevek »

111. Intervencija: 9.9.2022

Na avtocesti med Višnjo Goro in Grosupljem je osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo, jo podrlo in obstalo okoli 20 metrov pod cestiščem. Voznik in sovoznik se na srečo nista poškodovala. Skupaj z gasilci PGD Stična smo zavarovali kraj nesreče in na vozilu odklopili akumulator.

Preberi celoten prispevek »

110. Intervencija: 8.9.2022

Na izvozu Višnja Gora se je osebno vozilo prevrnilo na streho. Pred našim prihodom je bil voznik že izven vozila in v oskrbi ekipe ZD Grosuplje. Skupaj z gasilci GB Ljubljana smo požarno zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovani osebi, odklopili so akumulator na vozilu in posuli iztekle motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

106. Intervencija: 21.8.2022

Na avtocesti med Grosupljem in Ljubljano je v predoru Mali Vrh prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Udeležene so bile 4 osebe. Pred našim prihodom sta bila na kraju reševalca za prevoz pacientov, ki sta iz osebnega vozila rešila 3 osebe. Po našem prihodu smo prometno in požarno zavarovali mesto nesreče, odklopili smo akumulatorja in z absorbentom posuli izlite motorne tekočine. Vozilo, katero je bilo na boku, smo postavili na kolesa in nudili pomoč vlečni službi pri odstranjevanju vozil in priklopnika.

Preberi celoten prispevek »

102. Intervencija: 10.8.2022

Na izvozu Grosuplje-zahod je pri počivališču Cikava prišlo do prometne nesreče osebnega vozila. V vozilu sta bili v času nesreče 2 osebi, ki pa nista bili poškodovani. Zavarovali smo kraj nesreče, na hibridnem vozilu izklopili glavno stikalo in akumulator ter posuli iztekle motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

Posredovanje grosupeljskih gasilcev na Krasu, julij 2022

Minuli teden si bomo zagotovo zapomnili vsi slovenski gasilci. Največji požar v zgodovini samostojne Slovenije je po oceni do zdaj zajel že več kot 3500 hektarov veliko območje. Poleg neznosne vročine in vetra so nemalo težav povzročala tudi neeksplodirana ubojna sredstva iz obdobij prve in druge svetovne vojne. Pri gašenju zahtevnega požara smo sodelovali tudi grosupeljski gasilci. Na Kras smo odhajali v konvoju z ostalimi društvi Gasilske zveze Grosuplje in drugimi zvezami znotraj Regije Ljubljana II.

Preberi celoten prispevek »

95. Intervencija: 24.7.2022

Za industrijsko cono je zagorela gradbena ograja in več kolutov plastičnih cevi. Požar smo pogasili, požarišče pa dodatno zalili z vodo.

Preberi celoten prispevek »

94. Intervencija: 24.7.2022

Skupaj z drugimi gasilci GZ Grosuplje in drugih zvez Regije Ljubljana II smo se odpravili na Kras, kjer smo nudili pomoč pri gašenju požarov v naravi.

Preberi celoten prispevek »

POMAGAJTE NAM PRI NAKUPU NUJNO POTREBNE GASILSKE OPREME

Letos smo imeli že več kot 100 intervencijskih posredovanj, kar že presega letno povprečno število intervencij. Za svoje nemoteno, hitro in predvsem varno delo pa nujno potrebujemo gasilsko opremo. Ta oprema je v prvi vrsti namenjena vsem vam, ko potrebujete našo pomoč.
Kako nam lahko pomagate pri nakupu gasilske opreme?
👉 Prispevajte 5 €: pošljite SMS sporočilo z vsebino GASILCI5 na 1919.
👉 BREZPLAČNO: namenite 1 % dohodnine nam, namesto da ostane v državnem proračunu. Izpolnite obrazec na naši spletni strani.
👉 Prostovoljne donacije zbiramo tudi na TRR št. SI56 0202 2001 3673 274 (odprt pri Novi Ljubljanski banki).
Hvala!
Vaši grosupeljski gasilci 👩‍🚒

Preberi celoten prispevek »

92. Intervencija: 22.7.2022

Na avtocesti med uvozom in izvozom za Ivančno Gorico je tovorno vozilo prebilo varnostno ograjo in tam obstalo. Ob prihodu na kraj smo požarno in naletno zavarovali mestno nesreče. Voznik je že pred našim prihodom zapustil vozilo brez poškodb. Odklopili smo akumulator in po navodilu DARS-a odstranili uničeno varnostno ograjo. Zaradi premikanja vozila je začelo iztekati motorno olje, zato smo namestili pivnike in preprečili nadaljnjo iztekanje. Nudili smo tudi pomoč z razsvetljavo vlečni službi.

Preberi celoten prispevek »

Stran 1 od 3812345...102030...Zadnja »