Zadnje objaveVELIKA GROSUPELJSKA VESELICA, 17.6.2023

Grosupeljski gasilci vsako leto organiziramo največjo veselico daleč naokoli. Z nami bo zopet najboljša skupina GADI !!
Slabo vreme nam ne more pokvariti zabave, saj bomo tudi letos pod šotorom, dolgim kar 60 metrov!
Hladne pijače in slastne hrane ne bo zmanjkalo. S seboj prinesite le veliko dobre volje!
Se vidimo pri Gasilskem centru Grosuplje v soboto, 17. junija 2023 po 19. uri!

Preberi celoten prispevek »

46. Intervencija: 16.5.2023

Ob prihodu na lokacijo je bil požar v pritličnem delu stanovanjske hiše že močno razvit, širiti se je začel tudi v višja nadstropja. Požar smo pogasili, iz objekta pa rešili 2 mačja mladiča, ki smo ju nato prepeljali v veterinarsko oskrbo. Opečeni sta bili tudi dve osebi (stanovalca), ki so ju oskrbeli reševalci.

Preberi celoten prispevek »

42. Intervencija: 13.5.2023

Na avtocesti med Grosupljem in Višnjo Goro je prišlo do prometne nesreče z udeležbo sedem osebnih, enega kombiniranega in dveh tovornih vozil. Skupaj z gasilci GB Ljubljana smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje ter z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. S tehničnim posegom smo omogočili reševalcem do treh ukleščenih oseb v kombiniranem vozilu. Dve osebi sta na kraju umrli, 11 oseb je bilo poškodovanih.

Preberi celoten prispevek »

114. Redni volilni občni zbor PGD Grosuplje, 22.4.2023

V soboto, 22.4.2023, je v prostorih Gasilskega centra Grosuplje potekal 114. redni volilni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje.

Preberi celoten prispevek »

20. Intervencija: 4.4.2023

V naselju Malo Mlačevo je gorela lesena brunarica v izmeri cca 5m x 15m. Požar je zajel delavnico in del drvarnice. V delavnici je celotni inventar uničen, v drvarnici pa del drv. Požar smo pogasili, iznesli 3 plinske jeklenke, nekaj uničenega inventarja iz delavnice in nekaj drv iz drvarnice. Žarišča smo razkopali, prelili z vodo in pregledali s termo kamero.

Preberi celoten prispevek »

13. Intervencija: 19.3.2023

Na avtocesti med Višnjo Goro in Grosupljem je zagorelo osebno vozilo. Pred našim prihodom so bili na kraju že gasilci PGD Stična, ki so pričeli z gašenjem.

Preberi celoten prispevek »

21. državni kviz gasilske mladine 2023 – OBVESTILO

Gasilska zveza Grosuplje je 15. aprila 2023 gostila 21. državni kviz gasilske mladine, ki je potekal v OŠ Brinje Grosuplje.
Fotografije, rezultate in bilten tekmovanja si lahko ogledate na spletni strani dogodka (povezava v prispevku).

Preberi celoten prispevek »

8. Intervencija: 8.3.2023

Osebno vozilo je trčilo v drog javne razsvetljave in podrto drevo. Prometno in požarno smo zavarovali kraj nesreče in udeleženima osebama nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Na vozilu smo odklopili akumulator ter preventivno ohladili motorni del vozila.

Preberi celoten prispevek »

17. Občinski kviz gasilske mladine, 4.3.2023

V soboto, 4.3.2023 je v podružnični OŠ Žalna potekal 17. občinski kviz gasilske mladine. Tekmovanje je sestavljeno iz dveh delov – teoretičnega in praktičnega. Pri teoretičnem delu se mladi pomerijo v poznavanju tematik gasilstva in prve pomoči, pri praktičnem delu pa je potrebno pokazati nekaj spretnosti pri vezanju vozlov ter posebnem gasilskem poligonu. V kategoriji pionirjev je sodelovalo 29 ekip, mladinskih ekip je bilo 25, v kategoriji gasilcev pripravnikov pa je sodelovalo 8 ekip.

Preberi celoten prispevek »

6. Intervencija: 2.3.2023

Ob našem prihodu je bil na ostrešju objekta dimenzij 15 x 15 m polno razvit požar. Požar smo skupaj z ostalimi gasilskimi enotami pogasili. V požaru je bilo pritličje objekta poškodovano, mansarda in ostrešje pa uničeno.

Preberi celoten prispevek »

Evropski dan številke za klic v sili 112

Ste vedeli, da je leta 2008 v povprečju samo 22 % državljanov EU poznalo številko za klic v sili? Danes sta pomen in uporabnost te številke veliko bolj znana. Z namenom večje osveščenosti prebivalcev o pravilni uporabi številke 112 je bil 11. februar proglašen evropski dan številke za klic v sili 112. Na tej številki je dosegljiva nujna medicinska pomoč, pomoč gasilcev, nujna veterinarska pomoč, pomoč gorskih, jamarskih in drugih reševalnih enot in policije. Ob tej priložnosti bi tudi čestitali vsem operaterkam in operaterjem na regijskih centrih za obveščanje ter se jim zahvalili za odlično sodelovanje!

Preberi celoten prispevek »

4. Intervencija: 19.1.2023

Na avtocesti med izvozoma Grosuplje-vzhod in zahod je zagorelo osebno vozilo. Požar smo pogasili in pregledali vozilo s termo kamero.

Preberi celoten prispevek »

3. Intervencija: 27.1.2023

Ob Taborski cesti na deponiji lesa je zagorela pnevmatika tovorne prikolice, požar pa se je razširil tudi na del naložene hlodovine. Požar smo pogasili in pregledali okolico s termo kamero. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Preberi celoten prispevek »

Stran 1 od 4012345...102030...Zadnja »