Intervencija: 13.11.2012

Ob 3:36 smo prejeli poziv o gorečem gospodarskem poslopju na Boštanju pri Velikem Mlačevem. Gašenje je bilo zelo zahtevno, saj je bila v poslopju večja količina olja. Požar se je razširil na celoten prostor, v katerem je bila tudi kmetijska mehanizacija in spravljeno žito. Ogenj je uničil tudi dva kmetijska stroja. Ob objektu je bilo shranjenih več plinskih jeklenk, ki smo jih prestavili na varno mesto. Poleg našega društva in sosednjih društev, so bili prisotni tudi gasilci GBL z avtolestvijo. Skupaj je na intervenciji sodelovalo preko 60 gasilcev. Vzrok požara bodo ugotavljale pristojne službe.

POZIV: POD GRADOM BOŠTANJ GORI POSLOPJE V VELIKEM MLAČEVEM; 13.11.2012 – 3:36
IZVOZ: 3:40
NA KRAJU: 3:44
UPORABILI: GVC 16/25, AC 16/50, GVM-1
GASILCEV: 10
OSTALI PRISOTNI: PGD ZAGRADEC, PGD MALO MLAČEVO , PGD VELIKO MLAČEVO, PGD PONOVA VAS, PGD ŠMARJE SAP, PGD ŽALNA, PGD LUČE, PGD GATINA, GBL
POVRATEK: 8:40
VODJA: Boris Njenjić

Poročilo na SPINU:
Ob 3.35 je v naselju Veliko Mlačevo, občina Grosuplje gorelo v prostorih podjetja za zbiranje biološko razgradljivih kuhinjskih odpadkov in odpadnih jedilnih olj ter masti. Požar se je razširil na celoten prostor, v katerem je bila tudi kmetijska mehanizacija in spravljeno žito. Ogenj je uničil tudi dva kmetijska stroja. Posredovalo je več kot 80 prostovoljnih gasilcev iz GZ Grosuplje, ki so pred ognjenimi zublji uspeli rešiti večino kmetijske mehanizacije, požar omejili ter ga pogasili. Vzrok požara bo poiskala kriminalistična policija.