Splošne objave78. Intervencija: 16.11.2021

Na cesti med Brezjem pri Grosuplju in Ponovo vasjo se je tovornemu vozilu s komoro hladilnikom pri srečanju z drugim vozilom udrla bankina. Pri tem se je tovorno vozilo prevrnilo na desni bok. Zavarovali in razsvetljevali smo kraj nesreče, prestrezali iztekajoče gorivo in s pomočjo pivnikov iz obcestnega jarka vpili že izteklo gorivo. Na vozilu smo tudi odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Preberi celoten prispevek »

77. Intervencija: 11.11.2021

Med vožnjo na kraj smo s strani PGD Št. Jurij prejeli preklic.

Preberi celoten prispevek »

76. Intervencija: 10.11.2021

Na regionalni cesti Grosuplje – Višnja Gora se je med vožnjo pričelo kaditi iz motornega dela osebnega vozila. Odprli smo pokrov motorja, pogasili izolacijo za motorjem in na pokrovu motorja ter vozilo pregledali s termo kamero. Med intervencijo smo izmenično usmerjali promet, kraj dogodka razsvetljevali in pomagali naložiti vozilo na avto vleko.

Preberi celoten prispevek »

75. Intervencija: 8.11.2021

Lastnik je kuril centralno peč na drva, zaradi izpada električne napetosti pa se ni zagnala obtočna črpalka. Posledično se je zvišala temperatura v peči in počila cev centralne napeljave v 1.nadstropju. Iz počene cevi je izhajala para in manjša količina vode. Zaprli smo odvod plinov iz peči v dimniško tuljavo, iznesli žareče dele lesa iz peči in počakali, da je v sistemu padla temperatura.

Preberi celoten prispevek »

74. Intervencija: 3.11.2021

Na avtocesti med Višnjo Goro in Grosupljem je voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Voznik se pri tem ni poškodoval. Skupaj z gasilci PGD Stična smo na vozilu odklopili akumulator in sanirali iztekle motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

73. Intervencija: 2.11.2021

Na cesti med Čušperkom in Zdensko vasjo je tovorno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v drevo. Pred našim prihodom se je poškodovan voznik rešil iz vozila in obležal na tleh. Zavarovali smo kraj nesreče, skupaj z ekipo ZD Grosuplje in reševalci RP UKC Ljubljana oskrbeli voznika in ga prenesli do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan v UKC Ljubljana. Sodelovali smo skupaj z gasilci GB Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

72. Intervencija: 1.11.2021

Na Adamičevi cesti v Grosuplju je prišlo do padca motoristke, motor pa je podrl osebo na prehodu za pešce. Zavarovali smo kraj nesreče in nudili prvo pomoč poškodovanima osebama, ki sta bili nato prepeljani v UKC Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

71. Intervencija: 29.10.2021

Na avtocesti proti Ljubljani je v predoru Mali vrh prišlo do trčenja treh osebnih vozil. Skupaj z gasilci GB Ljubljana smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in posuli iztekle motorne tekočine. Ena udeleženo osebo so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

70. Intervencija: 21.10.2021

Na avtocesti med Grosupljem in Ljubljano je prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb. Zavarovali smo kraj nesreče.

Preberi celoten prispevek »

69. Intervencija: 20.10.2021

Pri varjenju izolacije na strehi je zagorel embalažni papir izolacijskega materiala. Delavci so takoj pričeli z gašenjem z ročnimi gasilnimi aparati. Ob našem prihodu na kraj je bil požar že pogašen. S termo kamero smo pregledali streho in jo dodatno ohladili z vodo.

Preberi celoten prispevek »

68. Intervencija: 15.10.2021

Na štedilniku se je v posodi žgalo pozabljeno mleko, posledično je bilo zakajeno celotno stanovanje v mansardi. Policist je pred našim prihodom pokril posodo z mokro krpo. Odstranili smo posodo s štedilnika, pregledali kuhinjske elemente s termo kamero in prezračili celotno stanovanje. Do požara ni prišlo.

Preberi celoten prispevek »

67. Intervencija: 10.10.2021

Pred prihodom na kraj smo s strani gasilcev PGD Ponova vas prejeli preklic.

Preberi celoten prispevek »

66. Intervencija: 7.10.2021

V predoru Mali vrh v smeri proti Ljubljani je prišlo do naleta 8 vozil. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb. Skupaj z gasilci GB Ljubljana smo zavarovali kraj nesreče in na enem vozilu odklopili akumulator.

Preberi celoten prispevek »

Stran 1 od 5312345...102030...Zadnja »