Intervencija: 27.12.2012

POZIV: POŽAR NA OBJEKTU, ADAMIČEVA 29; 27.12.2012 – 10:03
IZVOZ: 10:06
NA KRAJU: 10:08
UPORABILI: GVC 16/25, AC 16/50, GVM-1, PV-1
GASILCEV: 16
OSTALI PRISOTNI: PGD ŠMARJE SAP (16 GASILCEV – 4 VOZILA)
POVRATEK: 11:45
VODJA: Boris Njenjić

Poročilo na SPINU:
Ob 10.03 je v Adamičevi ulici v občini Grosuplje zagorelo v spalnici stanovanjske hiše. Požar, ki je spalnico v celoti uničil so pogasili gasilci PGD Grosuplje in Šmarje Sap in s hitrim posredovanjem preprečili še večjo materialno škodo. V požaru se je ena oseba poškodovala in bila z reševalnim vozilom odpeljana v nadaljno oskrbo v bolnišnico. Vzrok požara bodo ugotavljale pristojne službe.

Uradno policijsko poročilo:
27. 12. 2012  okoli 10. ure je bila PU Ljubljana obveščena  o požaru v stanovanjski hiši v Grosupljem. Na kraj so bili poslani policisti in gasilci. Policisti so bili ob prihodu na kraj obveščeni,  da se v hiši nahaja oseba.  Skupaj z občanoma so preverili prostore in  iz goreče hiše (prvega nadstropja)  rešili poškodovanega moškega (ožganine). Slednji je bil zaradi hudih poškodb z reševalnim vozilom odpeljan v Ljubljanski klinični center.

Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja požara je ugotovljeno, da je zagorelo v spalnici (pri električni napeljavi) v prvem nadstropju stanovanjske hiše, požar pa se je nato razširil po sobi. Gasilci so z hitro intervencijo požar uspeli lokalizirati in tudi pogasiti, tako da se ni razširil na ostale prostore. V požaru je nastalo za nekaj deset tisoče evrov materialne škode.

Do sedaj zbrane ugotovitve ne kažejo na znake kaznivega dejanja.

Pripravila Maja Ciperle Adlešič, Predstavnica za odnose z javnostmi, Policijske uprave Ljubljana

VIR: Drevored.si