ObvestilaOktober – mesec požarne varnosti

Lansko poletje nas je spomnilo, kako uničujoči so lahko požari v naravi. Požar na Krasu je bil močan opomin, da moramo svoje napore še bolj osredotočiti na preprečevanje požarov v naravnem okolju. Požari v naravi so pogosto posledica človeške nepazljivosti ali neprevidnosti pri uporabi odprtega ognja. Ravno zato je letošnji oktober – mesec požarne varnosti – posvečen ozaveščanju prebivalcev o preprečevanju požarov v naravnem okolju.

Preberi celoten prispevek »

OBVESTILO – POPLAVE

UKREPI PRED POPLAVO – Seznanite se s poplavno ogroženostjo območja, kjer prebivate. – Družinske člane seznanite, kako ukrepati v primeru poplave. – Načrtujte, po kateri poti se lahko umaknete na višje ležeče mesto. – Poskrbite za neovirano odtekanje meteornih voda v okolici hiše. – Pripravite zadostno zalogo pitne vode (v plastenkah) ali si pripravite sredstva […]

Preberi celoten prispevek »

VELIKA GROSUPELJSKA VESELICA, 17.6.2023

Grosupeljski gasilci vsako leto organiziramo največjo veselico daleč naokoli. Z nami bo zopet najboljša skupina GADI !!
Slabo vreme nam ne more pokvariti zabave, saj bomo tudi letos pod šotorom, dolgim kar 60 metrov!
Hladne pijače in slastne hrane ne bo zmanjkalo. S seboj prinesite le veliko dobre volje!
Se vidimo pri Gasilskem centru Grosuplje v soboto, 17. junija 2023 po 19. uri!

Preberi celoten prispevek »

114. Redni volilni občni zbor PGD Grosuplje, 22.4.2023

V soboto, 22.4.2023, je v prostorih Gasilskega centra Grosuplje potekal 114. redni volilni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje.

Preberi celoten prispevek »

Vabilo na Florjanovo mašo, 7.5.2023

Vabimo vas na Florjanovo mašo v nedeljo, 7. maja 2023 ob 10. uri v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Grosupljem.

Preberi celoten prispevek »

21. državni kviz gasilske mladine 2023 – OBVESTILO

Gasilska zveza Grosuplje je 15. aprila 2023 gostila 21. državni kviz gasilske mladine, ki je potekal v OŠ Brinje Grosuplje.
Fotografije, rezultate in bilten tekmovanja si lahko ogledate na spletni strani dogodka (povezava v prispevku).

Preberi celoten prispevek »

OKTOBER – MESEC POŽARNE VARNOSTI

Oktober je mesec, ki je posvečen požarni varnosti, vsako leto pa ima svojo osrednjo temo. Letošnja tema je preprečevanje požara litij-ionskih baterij in poteka pod sloganom »Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij.«

Preberi celoten prispevek »

OPOZORILO – obilne padavine, krajevna neurja

Danes so predvsem v zahodni, osrednji in južni Sloveniji možni dolgotrajni krajevni nalivi. Agencija RS za okolje je zato za jugozahodno, jugovzhodno in osrednjo Slovenijo izdala rdeči alarm.

Glavnina padavin šele prihaja zato pozivamo vse občane, katerim vodotoki večkrat povzročajo težave, da ravnate samozaščitno in poskrbite za zaščito svojih objektov in drugega imetja.

Preberi celoten prispevek »

POMAGAJTE NAM PRI NAKUPU NUJNO POTREBNE GASILSKE OPREME

V letošnjem letu smo imeli že več kot 125 intervencijskih posredovanj. Za svoje nemoteno, hitro in predvsem varno delo pa nujno potrebujemo gasilsko opremo. Ta oprema je v prvi vrsti namenjena vsem vam, ko potrebujete našo pomoč.
Kako nam lahko pomagate pri nakupu gasilske opreme?
– Prispevajte 5 €: pošljite SMS sporočilo z vsebino GASILCI5 na 1919.
– BREZPLAČNO: namenite 1 % dohodnine nam, namesto da ostane v državnem proračunu. Izpolnite obrazec na naši spletni strani.
– Prostovoljne donacije zbiramo tudi na TRR št. SI56 0202 2001 3673 274 (odprt pri Novi Ljubljanski banki).
Hvala!
Vaši grosupeljski gasilci

Preberi celoten prispevek »

RAZGLAŠENA VELIKA POŽARNA OGROŽENOST NARAVNEGA OKOLJA

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 1. julija 2022 na območju celotne države. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Preberi celoten prispevek »

Slavnostna otvoritev Regijskega poligona za usposabljanje gasilcev Regije Ljubljana II, 11.6.2022

V soboto, 11.6.2022 je pred Gasilskim centrom Grosuplje potekala svečana slavnostna otvoritev novega Regijskega poligona za usposabljanje gasilcev. Dogodek se je pričel s parado izpred OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, nato pa se je nadaljeval na poligonu. Ob tej priložnosti smo grosupeljski gasilci prevzeli tudi novo večnamensko gasilsko vozilo in devet novih dvižnih garažnih vrat. Ob koncu prireditve pa smo skupaj z gasilci PGD Šmarje Sap izvedli prikazno vajo gašenja in reševanja v objektu.

Preberi celoten prispevek »

Gradnja regijskega vadbenega poligona

Zagotovo ste že opazili, da se je že lansko poletje travnik za Gasilskim centrom spremenil v gradbišče. V zadnjih štirih mesecih dela intenzivno potekajo in danes že lahko vidimo končno obliko regijskega vadbenega poligona za usposabljanje gasilcev. Namenjen bo usposabljanju več kot 1700 operativnih gasilk in gasilcev iz 84 društev gasilske regije Ljubljana II (GZ Dobrepolje, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kočevje, Loški Potok in Ribnica).

Preberi celoten prispevek »

VABILO NA OTVORITEV REGIJSKEGA VADBENEGA POLIGONA

Vabimo vas na otvoritev in blagoslov Regijskega vadbenega poligona v soboto, 11. junija 2022, ob 17. uri pri Gasilskem centru Grosuplje.

Preberi celoten prispevek »