ObvestilaOKTOBER – MESEC POŽARNE VARNOSTI

Oktober je mesec, ki je posvečen požarni varnosti, vsako leto pa ima svojo osrednjo temo. Letošnja tema je preprečevanje požara litij-ionskih baterij in poteka pod sloganom »Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij.«

Preberi celoten prispevek »

OPOZORILO – obilne padavine, krajevna neurja

Danes so predvsem v zahodni, osrednji in južni Sloveniji možni dolgotrajni krajevni nalivi. Agencija RS za okolje je zato za jugozahodno, jugovzhodno in osrednjo Slovenijo izdala rdeči alarm.

Glavnina padavin šele prihaja zato pozivamo vse občane, katerim vodotoki večkrat povzročajo težave, da ravnate samozaščitno in poskrbite za zaščito svojih objektov in drugega imetja.

Preberi celoten prispevek »

POMAGAJTE NAM PRI NAKUPU NUJNO POTREBNE GASILSKE OPREME

V letu 2022 smo imeli kar 135 intervencijskih posredovanj, kar je za 48 več kot v letu 2021. Za svoje nemoteno, hitro in predvsem varno delo pa nujno potrebujemo gasilsko opremo. Ta oprema je v prvi vrsti namenjena vsem vam, ko potrebujete našo pomoč.
Kako nam lahko pomagate pri nakupu gasilske opreme?
– Prispevajte 5 €: pošljite SMS sporočilo z vsebino GASILCI5 na 1919.
– BREZPLAČNO: namenite 1 % dohodnine nam, namesto da ostane v državnem proračunu. Izpolnite obrazec na naši spletni strani.
– Prostovoljne donacije zbiramo tudi na TRR št. SI56 0202 2001 3673 274 (odprt pri Novi Ljubljanski banki).
Hvala!
Vaši grosupeljski gasilci

Preberi celoten prispevek »

RAZGLAŠENA VELIKA POŽARNA OGROŽENOST NARAVNEGA OKOLJA

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 1. julija 2022 na območju celotne države. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Preberi celoten prispevek »

Slavnostna otvoritev Regijskega poligona za usposabljanje gasilcev Regije Ljubljana II, 11.6.2022

V soboto, 11.6.2022 je pred Gasilskim centrom Grosuplje potekala svečana slavnostna otvoritev novega Regijskega poligona za usposabljanje gasilcev. Dogodek se je pričel s parado izpred OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, nato pa se je nadaljeval na poligonu. Ob tej priložnosti smo grosupeljski gasilci prevzeli tudi novo večnamensko gasilsko vozilo in devet novih dvižnih garažnih vrat. Ob koncu prireditve pa smo skupaj z gasilci PGD Šmarje Sap izvedli prikazno vajo gašenja in reševanja v objektu.

Preberi celoten prispevek »

Gradnja regijskega vadbenega poligona

Zagotovo ste že opazili, da se je že lansko poletje travnik za Gasilskim centrom spremenil v gradbišče. V zadnjih štirih mesecih dela intenzivno potekajo in danes že lahko vidimo končno obliko regijskega vadbenega poligona za usposabljanje gasilcev. Namenjen bo usposabljanju več kot 1700 operativnih gasilk in gasilcev iz 84 društev gasilske regije Ljubljana II (GZ Dobrepolje, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kočevje, Loški Potok in Ribnica).

Preberi celoten prispevek »

VABILO NA OTVORITEV REGIJSKEGA VADBENEGA POLIGONA

Vabimo vas na otvoritev in blagoslov Regijskega vadbenega poligona v soboto, 11. junija 2022, ob 17. uri pri Gasilskem centru Grosuplje.

Preberi celoten prispevek »

VABILO NA FLORJANOVO MAŠO

Vabimo vas na jubilejno 30. Florijanovo mašo v samostojni Sloveniji, v soboto, 7. maja 2022, ob 19.uri v župnijsko cerkev sv. Mihaela v Grosupljem.
Sveto mašo bo vodil msgr. dr. ANDREJ SAJE, predsednik Slovenske škofovske konference, novomeški škof,
somaševala bosta domači župnik Martin Golob in kaplan Peter Čemažar.
S svojo prisotnostjo nas bo počastil župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič.

Preberi celoten prispevek »

15. Regijski kviz, 23.4.2022

V soboto, 23. aprila 2022 je v OŠ Zagradec na Dolenjskem potekal 15. Regijski kviz Regije Ljubljana II. Z odličnima uvrstitvama pionirjev in pripravnikov našega društva, sta si ekipi pridobili pravico nastopa na tem tekmovanju. Pionirjem je zmanjkalo nekaj sreče in so se uvrstili na 10. mesto, pripravniki pa so se dosegli 1. mesto. Obema ekipama čestitamo, pripravnikom pa želimo veliko uspeha tudi na državnem tekmovanju, ki bo potekalo meseca novembra!

Preberi celoten prispevek »

16. Občinski kviz, 9.4.2022

V soboto, 9. aprila 2022 je v OŠ žalna potekal 16. Občinski kviz GZ Grosuplje. Tekmovanja smo se udeležili s 6 ekipami in dosegli naslednje uvrstitve:
PIONIRJI: 1., 5., 10. in 11. mesto,
MLADINCI: 8. mesto,
PRIPRAVNIKI: 2. mesto.

Preberi celoten prispevek »

Slavnostni dvig olimpijske zastave Gasilske olimpijade 2022

Letošnje leto v mesecu juliju bo v Celju potekala Gasilska olimpijada Celje 2022. Gre za veliko in obsežno organizacijo dogodka, na katerem pričakujemo okrog 3100 tekmovalcev iz 25-ih držav. V ta namen bo 100 dni pred pričetkom olimpijade – v petek, 8. aprila – zgodovinsko spektakularen dogodek, kje se bomo zbrali gasilci iz celotne Slovenije in skupaj točno ob 18.00 uri na 212-ih lokacijah po Sloveniji izvedli prireditve z izobešanjem zastave Gasilske olimpijade Celje 2022, ter s tem tudi v sliki in besedi povezali celotno Slovenijo. Ta veliki dogodek bomo z dvigom olimpijske zastave počastili tudi v Gasilski zvezi Grosuplje, in sicer v petek, 8. aprila 2022, ob 18. uri pred Gasilskim centrom Grosuplje.

Preberi celoten prispevek »

RAZGLAŠENA VELIKA POŽARNA OGROŽENOST

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, St. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 14. marca 2022 na območju celotne države. Razglas velja za območja naravnega okolja brez snežne odeje.

Preberi celoten prispevek »

GROSUPELJSKI GASILCI POTREBUJEMO VAŠO POMOČ

Letos smo imeli že 30 intervencijskih posredovanj, kar je 14 intervencij več kot v enakem obdobju lani. Za svoje nemoteno, hitro in predvsem varno delo pa nujno potrebujemo gasilsko opremo. Ta oprema je v prvi vrsti namenjena vsem vam, ko potrebujete našo pomoč. Letos bomo naš vozni park posodobili z novim večnamenskim gasilskim vozilom, ki bo izdelano kot modularno vozilo. Terensko vozilo bo namenjeno posredovanju na težko dostopnih območjih, v primeru poplav, požarov v naravnem okolju ter za logistično oskrbo na intervencijah.

Kako nam lahko pomagate pri nakupu?
? Prispevajte 5 €: pošljite SMS sporočilo z vsebino GASILCI5 na 1919.
? BREZPLAČNO: namenite 1 % dohodnine nam, namesto da ostane v državnem proračunu. Izpolnite obrazec na naši spletni strani (http://www.pgdgrosuplje.com/dohodnina/).
? Prostovoljne donacije zbiramo tudi na TRR št. SI56 0202 2001 3673 274 (odprt pri Novi Ljubljanski banki).

Hvala!

Preberi celoten prispevek »

Stran 1 od 512345