Intervencije126. Intervencija: 9.11.2023

Ob Taborski cesti je zagorela prikolica za prevoz hlodovine. Požar smo pogasili ter prikolico pregledali s termo kamero.

Preberi celoten prispevek »

125. Intervencija: 9.11.2023

Na železniški progi Višnja Gora – Grosuplje je pred viaduktom v Veliki Loki iztirila lokomotiva za vzdrževanje prog. Med iztirjenjem se je odprl ventil za pretakanje goriva med rezervoarji. Upravljalec lokomotive je pred našim prihodom zaprl ventil in preprečil nadaljnje iztekanje. Pod rezervoar smo namestili pivnike.

Preberi celoten prispevek »

124. Intervencija: 6.11.2023

Pregledali smo avtocestni odsek med Višnjo Goro in izvozom Grosuplje-zahod, vendar tovornega vozila nismo našli. Ob vračanju smo na Ljubljanski cesti v Grosuplju naleteli na iskano tovorno vozilo. Tovorno vozilo je med vožnjo po avtocesti prebilo rezervoar z gorivom, nato pa zapeljalo z avtoceste. Voznik je pred našim prihodom že omejil iztekanje ter zaprl povezavo med rezervoarjema. Skupaj z gasilci GB Ljubljana smo zavarovali kraj dogodka in prečrpali gorivo (cca. 80 L) iz poškodovanega rezervoarja v nepoškodovan rezervoar. Za sanacijo razlitega goriva na cestišču je poskrbel vzdrževalec ceste.

Preberi celoten prispevek »

123. Intervencija: 6.11.2023

Med vračanjem s prometne nesreče pri Šmarju Sap smo pred predorom Debeli hrib naleteli na prometno nesrečo med osebnim in tovornim vozilom. Zavarovali smo kraj nesreče, do prihoda reševalcev nudili pomoč udeleženi osebi, nato pa smo še posuli iztekle tekočine ter odklopili akumulator.

Preberi celoten prispevek »

122. Intervencija: 6.11.2023

Na avtocesti med Grosupljem in Ljubljano je prišlo do naleta 3 osebnih vozil. Poškodovanih oseb ni bilo. Na vozilih smo odklopili akumulatorje in posuli iztekle motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

121. Intervencija: 4.11.2023

V romskem naselju Smrekec so zagorela oblačila na površini treh kvadratnih metrov. Požar smo pogasili ter z vodo dodatno zalili okolico. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Preberi celoten prispevek »

120. Intervencija: 2.11.2023

Med vožnjo na kraj intervencije s strani ReCO Ljubljana prejeli preklic.

Preberi celoten prispevek »

119. Intervencija: 2.11.2023

Na avtocesti Ljubljana – Novo mesto je pred izvozom Višnja Gora prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil, eno se je prevrnilo na streho. Ob našem prihodu sta bili obe udeleženi osebi že izven vozila. Prometno in požarno smo zavarovali kraj dogodka in pregledali udeležene osebe. Na vozilu smo odklopili akumulator, posuli iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč avtovleki pri postavitvi vozila na kolesa. Policiji smo nudili pomoč z razsvetljavo, z delavci DARS-a pa smo očistili cestišče. Reševalci so eno osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

118. Intervencija: 2.11.2023

Na lokalni cesti Paradišče – Zgornja Slivnica se je osebno vozilo prevrnilo na bok. Ob našem prihodu na kraj je bil nepoškodovan voznik izven vozila. Na vozilu smo odklopili akumulator in vozilo postavili na kolesa.

Preberi celoten prispevek »

117. Intervencija: 30.10.2023

Vozilo je zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na streho. Ob našem prihodu sta bili obe osebi že izven vozila, zato smo ju pregledali za morebitne poškodbe. Skupaj z gasilci GBL smo posuli razlite tekočine ter s tehničnim posegom postavili vozilo na kolesa. Med intervencijo smo usmerjali promet in na koncu nudili pomoč policistom in avtovleki pri nakladu vozila.

Preberi celoten prispevek »

116. Intervencija: 27.10.2023

Dve mesti puščanja strehe smo prekrili vsakega s 5 m2 folije in obtežili z vrečami peska. Svetovali smo nadaljnjo sanacijo s krovcem.

Preberi celoten prispevek »

115. Intervencija: 25.10.2023

Na avtocesti med Grosupljem in Višnjo Goro je pred izvozom Višnja Gora voznik z osebnim vozilom trčil v odbojno ograjo. Prometno in požarno smo zavarovali kraj nesreče, pregledali udeleženo osebo in jo predali v oskrbo reševalcem. Na vozilu smo odklopili akumulator in posuli iztekle motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

114. Intervencija: 25.10.2023

Skupaj s policisti smo pregledali lokacijo, vendar požara nismo našli.

Preberi celoten prispevek »