Intervencije64. Intervencija: 19.5.2022

Na lokalni cesti Gradišče – Dolenja vas pri Polici je osebno vozilo zapeljalo s ceste v potok in se prevrnilo na bok. V vozilu je ostala ujeta oseba, ki smo jo rešili iz vozila in predali v oskrbo reševalcem. Na vozilu smo tudi odklopili akumulator, na potok pa namestili pivnike za morebitne iztekajoče motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

63. Intervencija: 14.5.2022

V romskem naselju Smrekec je so zagorele gume in smeti na površini približno 5 kvadratnih metrov. Požar smo pogasili in prekopali kup smeti.

Preberi celoten prispevek »

62. Intervencija: 12.5.2022

Na križišču Adamičeve in Gasilske ceste je prišlo do prometne nesreče osebnega vozila in kolesarja. Zavarovali smo kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe.

Preberi celoten prispevek »

61. Intervencija: 9.5.2022

V naselju Dole pri Polici je tovorno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo po brežini. Pred našim prihodom se je lažje poškodovan voznik že sam rešil iz vozila. Požarno smo zavarovali kraj nesreče in namestili pivnike pod pokrov rezervoarja, kjer je iztekalo pogonsko gorivo.

Preberi celoten prispevek »

60. Intervencija: 5.5.2022

V kuhinji stanovanja v večstanovanjskem objektu je prišlo do požara v kuhinji, ki pa je bil pred našim prihodom že pogašen. Prostor smo pregledali s termo kamero in odstranili ožgano napo.

Preberi celoten prispevek »

59. Intervencija: 4.5.2022

Na avtocesti med Višnjo Goro in Grosupljem je prišlo do prometne nesreče enega osebnega vozila. Skupaj z gasilci GB Ljubljana in PGD Stična smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, posuli z vpojnim sredstvom iztekle motorne tekočine in nudili pomoč dvema poškodovanima do prihoda reševalcev NMP.

Preberi celoten prispevek »

58. Intervencija: 4.5.2022

Na avtocesti med viaduktom Reber in predorom Debeli hrib je prišlo do prometne nesreče 4 osebnih vozil. Skupaj z gasilci GB Ljubljana smo požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih in posuli iztekle motorne tekočine. Reševalcem smo nudili pomoč pri oskrbi dveh lažje poškodovanih oseb, ki sta bili nato prepeljani v UKC Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

57. Intervencija: 1.5.2022

Ob našem prihodu je ogenj uhajal iz delavnice v pritličju ter se širil na fasado. Ponesrečenec z opeklinami po vsem telesu je bil že izven objekta. Nudili smo pomoč ponesrečencu do prihoda NMP ter aktivno gasili požar. Objekt smo nadtlačno prezračili in skupaj z preostalimi gasilskimi enotami objekt ohladili do te mere, da je varen za nadaljnjo preiskavo dogodka. Objekt smo pregledali z temo kamero, zaprli vodovodno napeljavo ter zaprosili za odklop elektrike v glavni omarici. Poškodovano je pritličje objekta in stopnišče v prvo nadstropje, preostali dve nadstropji pa sta le zadimljeni.

Preberi celoten prispevek »

56. Intervencija: 29.4.2022

Pred izvozom smo prejeli preklic, saj je oseba že sama odprla vrata.

Preberi celoten prispevek »

55. Intervencija: 28.4.2022

Občanka je zaznala povišano temperaturo stene ob dimniku ter zadimljenost v kurilnici. Pred našim prihodom je že ugasnila peč in spremljala stanje, vendar se le-to ni normaliziralo. Ugotovili smo, da je dimniška tuljava zabita s sajami, zato smo prebili in očistili celotno vertikalo, okolico pa pregledali s termo kamero. Priporočili smo, naj zjutraj ponovno preveri stanje ter o dogodku obvesti dimnikarsko službo.

Preberi celoten prispevek »

54. Intervencija: 26.4.2022

V bližini romskega naselja Smrekec na močno zaraščenem terenu so na dveh mestih gorele smeti. Požar smo pogasili in prekopali pogorišče.

Preberi celoten prispevek »

53. Intervencija: 24.4.2022

Policiji in gasilcem Gasilske brigade Ljubljana smo nudili tehnično pomoč pri intervenciji.

Preberi celoten prispevek »

52. Intervencija: 24.4.2022

Ob našem prihodu so bili na kraju že gasilci Gasilske brigade Ljubljana. Požara na vozilu ni bilo, zato naše posredovanje ni bilo potrebno.

Preberi celoten prispevek »

Stran 1 od 7112345...102030...Zadnja »