REGIJSKO TEKMOVANJE GASILSKIH ZVEZ GROSUPLJE, DOBREPOLJE, KOČEVJE, RIBNICA, LOŠKI POTOK IN IVANČNA GORICA – REZULTATI

V soboto, 8. 10. 2011 je pred Gasilskim centrom v Grosuplju potekalo Regijsko tekmovanje za šest Gasilskih Zvez v gasilski regiji Ljubljana 2, kjer se je čez dan zbralo preko 90 tekmovalnih desetin.

V dopoldanskem času so se med seboj pomerile ekipe starejših gasilcev. Izmed devetih ekip je ekipa starejših gasilcev iz PGD Grosuplja je osvojila 1. mesto in so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo drugo leto, za kar jim čestitamo in smo nanje ponosni.

Popoldne se je, tako kot na občinskem tekmovanju minulo soboto, tekmovalni del odvijal na igrišču pri Osnovni šoli Brinje.

Razglasitev rezultatov je potekala v poznih popoldanskih urah pred Gasilskim centrom v Grosuplju. Na začetku je vse zbrane goste in tekmovalce pozdravil župan Občine Dobrepolje,  Janez Pavlin ter predsednik GZ Ivančna Gorica, Lojze Ljubič. Vse navzoče gasilce je pozdravil tudi predsednik PGD Grosuplja in podžupan Občine Grosuplje Iztok Vrhovec, ki je hkrati spremljal dogajanje v imenu Občine Grosuplje ter v imenu gostujočega društva. Omenil je, da podpira gasilstvo kot prostovoljno dejavnost, dejal pa je še to, da sta humanitarnost in gasilstvo res nekaj posebnega in marsikaj se brez teh ljudi ne bi odvijalo tako, kot se. Vse skupaj pa je povabil, da so vsi kadarkoli lepo dobrodošli v Grosupeljski kotlini. Gasilce je nagovoril tudi predsednik GZ Grosuplje Andrej Bahovec, predsednik tekmovalnega odbora  Leon Behin ter poveljnik GZ Grosuplje in vodja tekmovanja Janez Pezdirc.  Sledila je razglasitev rezultatov, razdelitev pokalov najboljšim ekipam ter spust zastave.

Tekmovanje se je uspešno zaključilo, naslednje Regijsko tekmovanje pa naj bi v Grosuplju po izračunih potekalo šele leta 2021. Do takrat pa si bomo vsi nabrali veliko novih izkušenj, ki jih bomo pokazali na tekmovanju in jih med seboj delili.

Rezultati – *.pdf dokument