Zadnje objave78. Intervencija: 25.6.2022

Skupaj z ekipo ZD Ivančna Gorica in RP UKC Ljubljana smo oživljali osebo. Reanimacija je bila neuspešna.

Preberi celoten prispevek »

77. Intervencija: 23.6.2022

V Lučah je zagorel kozolec-toplar v velikosti približno 12 x 6 metrov. Skupaj z gasilci ostalih prisotnih društev smo požar pogasili. Toplar je pogorel v celoti, skupaj z vsemi traktorskimi priključki (obračalnik, dve nakladalki, zgrabljalnik, trosilnik, silo kombajn in krožne brane) ter vsem shranjenim senom.

Preberi celoten prispevek »

Slavnostna otvoritev Regijskega poligona za usposabljanje gasilcev Regije Ljubljana II, 11.6.2022

V soboto, 11.6.2022 je pred Gasilskim centrom Grosuplje potekala svečana slavnostna otvoritev novega Regijskega poligona za usposabljanje gasilcev. Dogodek se je pričel s parado izpred OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, nato pa se je nadaljeval na poligonu. Ob tej priložnosti smo grosupeljski gasilci prevzeli tudi novo večnamensko gasilsko vozilo in devet novih dvižnih garažnih vrat. Ob koncu prireditve pa smo skupaj z gasilci PGD Šmarje Sap izvedli prikazno vajo gašenja in reševanja v objektu.

Preberi celoten prispevek »

74. Intervncija: 16.6.2022

Na avtocesti pred izvozom Grosuplje-zahod v smeri proti Ljubljani je zagorelo osebno vozilo. Pred našim prihodom so mimoidoči že pričeli z gašenjem z ročnimi gasilnimi aparati, mi pa smo požar dokončno pogasili, ohladili vozilo in ga pregledali s termokamero.

Preberi celoten prispevek »

71. Intervencija: 9.6.2022

Na cesti Šmarje Sap – Lipoglav je v bližini parkirišča za Magdalensko goro prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil. V nesreči sta bili udeleženi dve odrasli osebi in en otrok. Zavarovali smo kraj nesreče, z reševalci oskrbeli poškodovano osebo in pregledali ostale udeležence. Na električnem vozilu smo odklopili baterijo, na drugem vozilu pa akumulator. Ena oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

70. Intervencija: 7.6.2022

Na cesti Grosuplje – Mala Stara vas je prišlo do prometne nesreče motorista. Z absorbentom smo posuli iztekle motorne tekočine, na motorju odklopili akumulator in oprali cestišče. Poškodovanega motorista so oskrbeli reševalci.

Preberi celoten prispevek »

69. Intervencija: 6.6.2022

Na avtocesti med izvozoma za Grosuplje v smeri proti Ljubljani je na prehitevalnem pasu prišlo do naleta treh osebnih vozil. Zavarovali smo kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč ekipi ZD Grosuplje pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci NMP UKC Ljubljana so poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

67. Intervencija: 31.5.2022

Na Taborski cesti je zagorelo v zabojniku za papir. Policisti so pred našim prihodom pričeli z gašenjem z ročnim gasilnim aparatom, mi pa smo požar dokončno pogasili.

Preberi celoten prispevek »

65. Intervencija: 29.5.2022

Za industrijsko cono je zagorela kabina tovornega vozila. Požar smo pogasili in pregledali okolico s termo kamero.

Preberi celoten prispevek »

64. Intervencija: 19.5.2022

Na lokalni cesti Gradišče – Dolenja vas pri Polici je osebno vozilo zapeljalo s ceste v potok in se prevrnilo na bok. V vozilu je ostala ujeta oseba, ki smo jo rešili iz vozila in predali v oskrbo reševalcem. Na vozilu smo tudi odklopili akumulator, na potok pa namestili pivnike za morebitne iztekajoče motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

63. Intervencija: 14.5.2022

V romskem naselju Smrekec je so zagorele gume in smeti na površini približno 5 kvadratnih metrov. Požar smo pogasili in prekopali kup smeti.

Preberi celoten prispevek »

Gradnja regijskega vadbenega poligona

Zagotovo ste že opazili, da se je že lansko poletje travnik za Gasilskim centrom spremenil v gradbišče. V zadnjih štirih mesecih dela intenzivno potekajo in danes že lahko vidimo končno obliko regijskega vadbenega poligona za usposabljanje gasilcev. Namenjen bo usposabljanju več kot 1700 operativnih gasilk in gasilcev iz 84 društev gasilske regije Ljubljana II (GZ Dobrepolje, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kočevje, Loški Potok in Ribnica).

Preberi celoten prispevek »

Vaja CERO Špaja dolina, 6.5.2022

V petek, 6.5.2022, smo v Centru za ravnanje z odpadki (CERO) Špaja dolina izvedli gasilsko vajo. Scenarij vaje je bil, da je v popoldanskih urah prišlo do samovžiga smeti na prostem v bližini deponije ločeno zbranih frakcij. V času nastanka požara je bil na strehi deponije prisoten delavec, ki je o dogodku obvestil Regijski center za obveščanje na številko 112.
Glavni namen vaje je bil preveriti preskrbo z vodo v primeru večjega požara na lokaciji CERO. Ta zajema tako preizkus zmogljivosti hidrantnega omrežja kot tudi zmožnost dobave vode na mesto intervencije z avtocisternami.

Preberi celoten prispevek »

Stran 1 od 3612345...102030...Zadnja »