Zadnje objave13. Intervencija: 19.3.2023

Na avtocesti med Višnjo Goro in Grosupljem je zagorelo osebno vozilo. Pred našim prihodom so bili na kraju že gasilci PGD Stična, ki so pričeli z gašenjem.

Preberi celoten prispevek »

21. Državni kviz gasilske mladine 2023

Gasilska zveza Grosuplje bo 15. aprila 2023 gostila 21. Državni kviz gasilske mladine, ki bo potekal v OŠ Brinje Grosuplje.

Preberi celoten prispevek »

8. Intervencija: 8.3.2023

Osebno vozilo je trčilo v drog javne razsvetljave in podrto drevo. Prometno in požarno smo zavarovali kraj nesreče in udeleženima osebama nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Na vozilu smo odklopili akumulator ter preventivno ohladili motorni del vozila.

Preberi celoten prispevek »

17. Občinski kviz gasilske mladine, 4.3.2023

V soboto, 4.3.2023 je v podružnični OŠ Žalna potekal 17. občinski kviz gasilske mladine. Tekmovanje je sestavljeno iz dveh delov – teoretičnega in praktičnega. Pri teoretičnem delu se mladi pomerijo v poznavanju tematik gasilstva in prve pomoči, pri praktičnem delu pa je potrebno pokazati nekaj spretnosti pri vezanju vozlov ter posebnem gasilskem poligonu. V kategoriji pionirjev je sodelovalo 29 ekip, mladinskih ekip je bilo 25, v kategoriji gasilcev pripravnikov pa je sodelovalo 8 ekip.

Preberi celoten prispevek »

6. Intervencija: 2.3.2023

Ob našem prihodu je bil na ostrešju objekta dimenzij 15 x 15 m polno razvit požar. Požar smo skupaj z ostalimi gasilskimi enotami pogasili. V požaru je bilo pritličje objekta poškodovano, mansarda in ostrešje pa uničeno.

Preberi celoten prispevek »

Evropski dan številke za klic v sili 112

Ste vedeli, da je leta 2008 v povprečju samo 22 % državljanov EU poznalo številko za klic v sili? Danes sta pomen in uporabnost te številke veliko bolj znana. Z namenom večje osveščenosti prebivalcev o pravilni uporabi številke 112 je bil 11. februar proglašen evropski dan številke za klic v sili 112. Na tej številki je dosegljiva nujna medicinska pomoč, pomoč gasilcev, nujna veterinarska pomoč, pomoč gorskih, jamarskih in drugih reševalnih enot in policije. Ob tej priložnosti bi tudi čestitali vsem operaterkam in operaterjem na regijskih centrih za obveščanje ter se jim zahvalili za odlično sodelovanje!

Preberi celoten prispevek »

4. Intervencija: 19.1.2023

Na avtocesti med izvozoma Grosuplje-vzhod in zahod je zagorelo osebno vozilo. Požar smo pogasili in pregledali vozilo s termo kamero.

Preberi celoten prispevek »

3. Intervencija: 27.1.2023

Ob Taborski cesti na deponiji lesa je zagorela pnevmatika tovorne prikolice, požar pa se je razširil tudi na del naložene hlodovine. Požar smo pogasili in pregledali okolico s termo kamero. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Preberi celoten prispevek »

Vaja Avto Kadunc, 3.12.2022

V petek, 3.12.2022, je na objektu Avto Kadunc na Perovem potekala večja gasilska vaja v organizaciji novih gasilskih častnikov PGD Grosuplje. Vaja je bila obširna, sestavljena pa je bila iz več delovišč, in sicer prometne nesreče, delovne nesreče v avtomehanični delavnici in požara skladišča gum. Namen vaje je bil tudi zagotoviti preskrbo z vodo v primeru večjega požara, zato se je vodo dovažalo z gasilskimi cisternami ter črpalo iz bližnjega potoka.

Preberi celoten prispevek »

Zbirka gasilskih našitkov

Več kot 10 let prostore našega Gasilskega centra krasi pestra zbirka gasilskih našitkov. V vseh teh letih se jih je nabralo že več kot 750. Večina našitkov so oznake pripadnosti slovenskih gasilskih društev in zvez, zbirko pa bogati tudi 177 našitkov iz kar 31 držav sveta. Zbirko si radi ogledajo radovedni otroci iz vrtcev in šol, ko nas obiščejo, zanimiva pa je tudi za druge obiskovalce. Ker želimo zanimivo zbirko še povečati, se obračamo na vas – ste morda članica ali član katerega izmed gasilskih društev? Ali pa poznate kakšnega gasilca, ki bi z veseljem videl našitek svojega društva v zbirki?

Pošljite nam ga na naslov:
PGD GROSUPLJE
GASILSKA CESTA 6
1290 GROSUPLJE

Preberi celoten prispevek »

Statistika intervencij v letu 2022

Grosupeljski gasilci se zahvaljujemo občankam in občanom, ki ste prihod novega leta praznovali varno, saj je tako tudi za nas minilo mirno.
Žal pa za preostanek leta 2022 ne moramo trditi enako, saj smo imeli rekordno število intervencij. Imeli smo kar 135 intervencijskih posredovanj (48 več kot v letu 2021). 13-krat smo imeli po 2 intervenciji v istem dnevu, 8-krat pa se je zgodilo, da smo morali v istem dnevu posredovati po 3-krat. Najdaljše intervencije (4) so bile gašenje požara na Krasu v skupnem trajanju 76 ur. V domači občini pa je bila najdlje trajajoča intervencija posredovanje ob požaru hiše Pod gozdom, ki je potekala 6,5 ure.

Preberi celoten prispevek »

135. Intervencija: 27.12.2022

Ekipi ZD Grosuplje in reševalcem RP UKC Ljubljana smo nudili pomoč pri oživljanju osebe. Reanimacija je bila neuspešna.

Preberi celoten prispevek »

VSE DOBRO V LETU 2023!

Spoštovani,
VELIKA HVALA ZA VAŠO PODPORO NAŠEMU DELU. VAŠE DOBRA VOLJA, PRIPRAVLJENOST IN POMOČ NAS NAVDAJAJO Z OPTIMIZMOM, DA BOMO ZA POMOČ SOČLOVEKU POGUMNO NADALJEVALI.
PRAZNIČNI DNEVI NAJ BODO PREŽETI S TOPLINO DOMAČEGA OGNJIŠČA, LETO, KI PRIHAJA, PA NAJ VAS NAVDAJA Z DOBRO VOLJO, ZDRAVJEM IN VESELJEM.
VSE DOBRO V LETU 2023!
Vaši grosupeljski gasilci

Preberi celoten prispevek »

Stran 1 od 4012345...102030...Zadnja »