Zadnje objave9. Intervencija: 26.1.2022

Na cesti Št. Jurij – Velike Lipljene je voznica zapeljala s cestišča, vozilo pa je obrnjeno na strehi obstalo v grmičevju okoli deset metrov pod cestiščem. Zavarovali smo kraj nezgode, nato pa smo s tehničnim posegom postavili vozilo nazaj na kolesa in ga povlekli do roba cestišča, kjer smo ga predali vlečni službi.

Preberi celoten prispevek »

8. Intervencija: 20.1.2022

V naselju Smrekec je zagorela prikolica tovornjaka. Požar smo pogasili.

Preberi celoten prispevek »

7. Intervencija: 20.1.2022

Voznica, ki ni utrpela poškodb, se je prevrnila na bok in obstala na nasprotnem voznem pasu. Prometno in požarno smo zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet, vozilo postavili nazaj na kolesa in odklopili akumulator.

Preberi celoten prispevek »

6. Intervencija: 20.1.2022

V dimniški tuljavi stanovanjske hiše v naselju Čušperk je prišlo do dimniškega požara. Skupaj z gasilci PGD Čušperk in Račna smo nadzorovali izgorevanje, nato pa očistili tuljavo in pregledali okolico dimnika s termovizijsko kamero.

Preberi celoten prispevek »

5. Intervencija: 18.1.2022

Na cesti Grosuplje – Spodnja Slivnica je prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil. Zavarovali smo kraj nesreče, odklopili akumulatorja in posuli iztekle motorne tekočine. V nesreči se je lažje poškodovala ena oseba, ki so jo reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

4. Intervencija: 17.1.2022

Pri raztovarjanju s prikolice so na 24 tonskem bagru počile 3 hidravlične cevi. Po prikolici in asfaltni površini je izteklo približno 30 L hidravličnega olja. Z absorbentom in pivniki smo sanirali oljni madež na prikolici in na asfaltu. Madež se je spralo z bioversalom.

Preberi celoten prispevek »

3. Intervencija: 15.1.2022

Ob prihodu v naselje Smrekec smo začeli gasiti dva kupa smeti (skupaj 10 m2). Nato smo po informaciji policije odšli pogasiti še en 5 m2 velik kup smeti na drugi strani naselja.

Preberi celoten prispevek »

2. Intervencija: 7.1.2022

V Benatu je zagorel manjši kup smeti. Požar smo pogasili skupaj z gasilci PGD Ponova vas.

Preberi celoten prispevek »

1. Intervencija: 5.1.2022

Na avtocesti med Grosupljem in Višnjo Goro je zagorelo osebno vozilo. Požar smo skupaj z gasilci GB Ljubljana pogasili. Vozilo je bilo v požaru uničeno, v njem pa je bila mrtva oseba.

Preberi celoten prispevek »

Statistika intervencij v letu 2021

V letu 2021 smo posredovali na 87 intervencijah (10 več kot v letu 2020). Regijski center za obveščanje nas je 85-krat aktiviral preko pozivnikov, 2-krat pa preko telefona. Devetkrat smo imeli po 2 intervenciji na isti dan.

Preberi celoten prispevek »

87. Intervencija: 25.12.2021

Na avtocesti med Grosupljem in Višnjo Goro je prišlo do prometne nesreče osebnega vozila, ki je obstalo na odbojni ograji. Zavarovali smo kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator in posuli iztekle motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Preberi celoten prispevek »

85. Intervencija: 22.12.2021

Na Ljubljanski cesti v Šmarju-Sap je zagorelo v kurilnici pomožnega objekta ob stanovanjski hiši. Skupaj z gasilci PGD Šmarje Sap smo požar pogasili, na prosto iznesli ožgan inventar, objekt pregledali s termo kamero in ga nadtlačno prezračili.

Preberi celoten prispevek »

Spoštovani občanke in občani, podjetniki, dragi prijatelji gasilstva!

V teh prazničnih dneh vas gasilke in gasilci obiskujemo z našimi koledarji. Osebna srečanja z vami nam veliko pomenijo. To so trenutki, ko vam lahko spregovorimo o naših aktivnostih, z vami poklepetamo in vam zaželimo vse dobro v prazničnih dneh. Vrednote gasilcev so pomembne in se izražajo v našem skupnem medsebojnem sodelovanju. Veseli smo, da nas vedno znova sprejemate take, kot smo. Naša prizadevanja in delo za skupno dobro opazite, za kar se vam iskreno zahvaljujemo. Želimo si, da kljub neprijaznim časom ostanemo pogumni, srčni in solidarni. Zahvaljujemo se vam za vse vaše prispevke društvu in pozornosti, ki nam jih izkazujete. Mnogi ste nam v letu, ki ni bilo lahko, priskočili na pomoč. To spoštujemo in se tega veselimo tudi v prihodnje. Le tako lahko kot osrednje društvo v občini delujemo nemoteno in se razvijamo. V prihodnjem letu bomo naše društvo posodobili z nakupom večnamenskega gasilskega vozila VGV. Novo vozilo bo služilo za podporo pri večjih intervencijah in bo izdelano kot modularno vozilo. Novo terensko vozilo bo primerno za posredovanje na težko dostopnih območjih, v primeru poplav, požarov v naravnem okolju in za logistično oskrbo na intervencijah.

Preberi celoten prispevek »

Stran 1 od 3212345...102030...Zadnja »