Zadnje objaveOBVESTILO – POPLAVE

UKREPI PRED POPLAVO – Seznanite se s poplavno ogroženostjo območja, kjer prebivate. – Družinske člane seznanite, kako ukrepati v primeru poplave. – Načrtujte, po kateri poti se lahko umaknete na višje ležeče mesto. – Poskrbite za neovirano odtekanje meteornih voda v okolici hiše. – Pripravite zadostno zalogo pitne vode (v plastenkah) ali si pripravite sredstva […]

Preberi celoten prispevek »

65. Intervencija: 26.7.2023

V eni izmed garaž na Bevkovi cesti je prišlo do požara. S tehničnim posegom smo odprli garažna vrata, pogasili požar in opravili pregled s termo kamero.

Preberi celoten prispevek »

63. Intervencija: 20.7.2023

Na koncu Taborske ceste je na deponiji hlodovine zagorela pnevmatika parkiranega bagra. Požar na pnevmatiki in delu podvozja smo pogasili in okolico pregledali s termo kamero.

Preberi celoten prispevek »

62. Intervencija: 19.7.2023

Zagorel je plinski žar v neposredni bližini lesenega objekta in stanovanjske hiše. Požar so pred našim prihodom omejili očividci, mi pa smo žar odstranili od drugih gorljivih snovi, ga dokončno pogasili in ohladili jeklenko s plinom.

Preberi celoten prispevek »

61. Intervencija: 18.7.2023

Zagorela je lesena pritlična stanovanjska hiša, ob našem prihodu pa je bil požar že popolnoma razvit, nevarno pa se je širil tudi proti sosednjim objektom. Skupaj z ostalimi gasilskimi enotami smo požar pogasili. Po končanem gašenju smo ostali na gasilski straži do poznih večernih ur. Objekt je skoraj v celoti uničen, streha se je v času našega posredovanja sesula v stanovanje, ob požaru pa je bila delno poškodovana tudi sosednja hiša.

Preberi celoten prispevek »

56. Intervencija: 5.7.2023

V stanovanjski hiši je prišlo do požara v elektro omarici. Požar je pred našim prihodom ugasnil, tlenje smo pogasili z ročnim gasilnikom. Okolico smo pregledali s termo kamero ter prezračili prostore.

Preberi celoten prispevek »

54. Intervencija: 22.6.2023

Na AC med izvozoma Grosuplje vzhod in Višnja Gora je prišlo do trka dveh osebnih vozil v odbojno ograjo in zaporo DARS-a. Po trku se je eno vozilo odpeljalo še približno 1 km naprej po AC, nato pa se je ustavilo na voznem pasu. Ob prihodu ena poškodovana oseba v oskrbi reševalcev, drugi poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda dodatne ekipe NMP. Na vozilih smo odklopili akumulatorje in posuli iztekle motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

52. Intervencija: 12.6.2023

Na deponiji hlodovine ob Taborski cesti je zagorela tovorna prikolica in nekaj hlodovine na njej. Požar smo pogasili, hlodovino pa pregledali s termo kamero in izdatno zalili z vodo.

Preberi celoten prispevek »

51. Intervencija: 9.6.2023

Na avtocesti med Višnjo Goro in Grosupljem je prišlo do prometne nesreče, pri kateri je osebno vozilo zapeljalo s ceste preko obcestne ograje in po približno 100 metrih pristalo na strehi na robu travnika ob avtocesti. Pred našim prihodom sta bili lažje poškodovani osebi že izven vozila. Prometno in požarno smo zavarovali kraj nesreče ter na vozilu odklopili akumulator. Ko je DARS opravil izvlek vozila iz težko dostopnega območja, smo z bioversalom nevtralizirali manjšo količino izteklega motornega olja.

Preberi celoten prispevek »

VELIKA GROSUPELJSKA VESELICA, 17.6.2023

Grosupeljski gasilci vsako leto organiziramo največjo veselico daleč naokoli. Z nami bo zopet najboljša skupina GADI !!
Slabo vreme nam ne more pokvariti zabave, saj bomo tudi letos pod šotorom, dolgim kar 60 metrov!
Hladne pijače in slastne hrane ne bo zmanjkalo. S seboj prinesite le veliko dobre volje!
Se vidimo pri Gasilskem centru Grosuplje v soboto, 17. junija 2023 po 19. uri!

Preberi celoten prispevek »

46. Intervencija: 16.5.2023

Ob prihodu na lokacijo je bil požar v pritličnem delu stanovanjske hiše že močno razvit, širiti se je začel tudi v višja nadstropja. Požar smo pogasili, iz objekta pa rešili 2 mačja mladiča, ki smo ju nato prepeljali v veterinarsko oskrbo. Opečeni sta bili tudi dve osebi (stanovalca), ki so ju oskrbeli reševalci.

Preberi celoten prispevek »

42. Intervencija: 13.5.2023

Na avtocesti med Grosupljem in Višnjo Goro je prišlo do prometne nesreče z udeležbo sedem osebnih, enega kombiniranega in dveh tovornih vozil. Skupaj z gasilci GB Ljubljana smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje ter z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. S tehničnim posegom smo omogočili reševalcem do treh ukleščenih oseb v kombiniranem vozilu. Dve osebi sta na kraju umrli, 11 oseb je bilo poškodovanih.

Preberi celoten prispevek »

114. Redni volilni občni zbor PGD Grosuplje, 22.4.2023

V soboto, 22.4.2023, je v prostorih Gasilskega centra Grosuplje potekal 114. redni volilni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje.

Preberi celoten prispevek »