Vaja – Evakuacija OŠ LA

V soboto, 29.9.2012, smo skupaj z OŠ LA izvedli vajo evakuacije. Ob 10.uri smo bili prisotni pri evakuaciji OŠ LA (Adamičeva), kjer sta v šoli ostala 2 učenca. Preiskali smo prostore šole in oba učenca hitro našli. Pospremili smo ju na zborno mesto, kjer so nas že čakali vsi otroci in učiteljice. Sledilo je nekaj uvodnih besed, nato pa so si lahko otroci ogledali vozilo in opremo, ter poskusili »špricati« z ročnikom.

Ob 12.uri smo vajo evakuacije izvedli še na OŠ LA (Tovarniška). Tudi tukaj je 1 učenec ostal ujet v šoli in ga je bilo potrebno najti ter pripeljati na zborno mesto, ki je na igrišču, pred šolo. Ko so bili zbrani vsi otroci in učitelji, smo predstavili gasilsko društvo, vozila in opremo. Otroci so lahko poskusili pogasiti začetni požar, si ogledali opremo in vozilo.

Namen teh vaj je bil, da ugotovimo kako sta šoli pripravljeni v primeru, da bi bila potrebna evakuacija. Namen je bil tudi seznaniti učence in zaposlene o možnih posledicah nesreče. Na obeh šolah smo razdelili vabila vsem, ki se želijo vpisati v naše društvo.