Gasilsko vozilo s cisterno 16/25

GVC 16/25

Gasilska oznaka: GVC 16/25
Model: Mercedes Benz, Atego1529 AT (letnik 2008)
Nadgraditelj: Rosenbauer Avstrija
Posadka: 1+5

Gasilsko vozilo s cisterno ima 2500 l vode in 200 l penila,  vgrajeno visokotlačno gasilsko črpalko NH 30 CAN-BUS, orodje za gašenje (cevni, armature, gasilniki, vedrovka na tlak) in za potrebe reševanja (lestve, oprema za reševanje iz globin in višin).

Za dodatno tehnično pomoč je v vozilu hidravlično orodje (razpirala,škarje,cilindri) ter pnevmatske dvižne blazine.

V potniškem prostoru nadgradnje so 4 izolirni dihalni aparati z rezervnimi jeklenkami, ročne radijske postaje ter prenosne svetilke. Električni generator (11kW) služi za razsvetljavo ter napajanje električnega orodja.

Za razrez lesa in pločevinastih streh ter ostala fizična dela na intervenciji so namenjeni dve motorni žagi, kovček z orodjem, lomilke, ročno orodje (požarne metle, sekire, lopate, kopače, vile…).

Ob potrebi odklopitve električne napetosti je na voljo kovček z elektro zaščitnim orodjem ter dodatna oprema, ki olajša specialna posredovanja ob morebitnih nezgodah: dimnikarsko orodje, torba s prvo pomočjo in nosila z imobilizacijsko opremo, oprema za zavarovanje kraja intervencije, potopni črpalki, vpihovalec zraka, absorbent, pivniki, lovilna črevesa, idr..