1. Srečanje mladih gasilcev

V soboto, 7.septembra 2013 je bilo v Čušperku veselo, mokro in razigrano. Mladinska komisija gasilske zveze Grosuplje, je namreč organizirala prvo srečanje mladih gasilcev.  Sodelovali so otroci in mentorji iz PGD Čušperk, Malo Mlačevo, Polica, Račna, Šmarje Sap, Grosuplje in Žalna.

Mladi in zagnani gasilci so se zabavali predvsem pri tekmovanju pri vodnih  igrah, kjer so z usti prenašali bombone, podirali tarčo z brentačo in prenašali vodo s pomočjo gobe za čiščenje avtomobilov. Ekipe so sodelovale tudi pri igrah, kjer so podirali plastenke napolnjene s peskom in pri hitrem spajanju cevi v paru.

Nekateri so se preizkusili pri poznavanju prve pomoči. Mentorji so jim na lutkah prikazali, kako oživljati človeka, in kako pravilno poviti rano.

Bolj ustvarjalni otroci so v likovni delavnici ustvarjali eko magnetke, barvali razne pobarvanke in risali s kredami.

Dogajanje je bilo sproščeno, razgibano in zabavno. Med otroki je bilo na začetku opaziti nekaj sramežljivosti, a ko se je začelo dogajati so vsi uživali. Še posebno so uživali na koncu, ko so s pomočjo Šmarskih mentorjev in visokega tlaka in kasneje s pomočjo  veder polnih vode dodobra namočili vse okoli sebe.

Na koncu je predsednica MK Monika Kastelic podelila simbolične nagrade najboljšim tekmovalnim ekipam in pa razglasila tri najboljše risbe, ki so se med vsemi prejetimi predlogi potegovale za maskoto MK Grosuplje. Natečaj je potekal od junija do konec avgusta, vsi predlogi pa so bili tudi izobešeni na vrvici na samem prizorišču. Komisija je imela težko delo pri izbiri najboljšega predloga, prejemniki nagrad pa so naslednji: Katarina Perme iz Predol za tretje mesto,  za drugo Klara Kadunc iz Grosuplja in prvo Gašper Perko iz Čušperka. Vsem nagrajencem še enkrat čestitamo.

Upamo, da se bo to srečanje zgodilo tudi naslednje leto s še več sodelujočimi, da se bomo ponovno imeli lepo in se zabavali vsaj toliko kot letos.

Zapisala:
Klavdija Perko