114. Redni volilni občni zbor PGD Grosuplje, 22.4.2023

V soboto, 22.4.2023, je v prostorih Gasilskega centra Grosuplje potekal 114. redni volilni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje. Minulo leto je bilo za nas zelo razgibano in pestro, saj se je delovanje društva po epidemiji vrnilo na ustaljeno pot. Nadaljevala se je prenova garažnega dela GC, naš vozni park je bogatejši za novo večnamensko gasilsko vozilo, ob gasilskem centru je bil zgrajen tudi regijski vadbeni poligon za usposabljanje gasilcev.

V letu 2022 je imela operativna enota kar 135 intervencijskih izvozov, kar je absolutni rekord v vsej zgodovini delovanja društva. Svoje znanje smo redno izpopolnjevali na vajah, tečajih ter usposabljanjih. V minulem letu smo svoje delovanje in opremo večkrat predstavili otrokom iz vrtcev in šol, podučili pa smo jih tudi o požarni preventivi.

Zaključilo se je tudi petletno mandatno obdobje (2018-2023), zato smo se ozrli tudi na opravljeno delo v minulih petih letih. Ocenjujemo, da je bilo delovanje društva kljub razmeram z epidemijo zelo uspešno. Ob koncu mandata je občni zbor tudi razrešil dosedanje vodstvo in izvolil nove funkcionarje za mandatno obdobje 2023-2028. Društvo bo prihodnjih 5 let vodil Janez Kavšek, njegov namestnik bo Matej Kamin. Za poveljnika je bil izvoljen Luka Furlan, za namestnika poveljnika pa Jošt Kadunc.

Novi predsednik Janez Kavšek je predstavil plan dela in finančni načrt za tekoče leto ter mandatno obdobje. V prihodnosti nas čaka nemalo izzivov, ki jim bomo kos le z voljo do uspeha in vztrajnim prostovoljnim delom. Velik finančni zalogaj bo predstavljala menjava gasilske avtocisterne, ki nam služi že skoraj 30 let.

Novoizvoljena funkcionarja sta se zahvalila dosedanjemu predsedniku Iztoku Vrhovcu in poveljniku Joštu Kaduncu za uspešno in predano delo v preteklih mandatih.

Tudi v prihodnosti si želimo medsebojnega sodelovanja z Občino Grosuplje, Gasilsko zvezo Grosuplje, lokalnimi podjetji in vsemi občankami in občani, saj bomo le tako uspešni pri našem prostovoljnem poslanstvu.