36. Intervencija: 18.5.2020

Na avtocesti med Grosupljem in Ljubljano, za viaduktom Reber, je prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil. Ob našem prihodu sta bili v obeh vozilih še ukleščeni osebi, ki smo ju nato rešili s tehničnim posegom. Odklopili smo akumulatorja na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Ena oseba je na kraju nesreče umrla, druga pa je bila z reševalnim vozilom prepeljana v UKC Ljubljana.

POZIV: PROMETNA NESREČA, UKLEŠČENJE, GROSUPLJE-LJUBLJANA, AC PRI ŠMARJU SAP: 18.5.2020 – 4:17
IZVOZ: 4:22
NA KRAJU: 4:30
UPORABILI: HTRV-1, GVC 16/25, AC 24/60
SODELOVALO: 13 GASILCEV
OSTALE PRISOTNE ENOTE: GB LJUBLJANA
ZAKLJUČEK: 5:44
VODJA: Jošt Kadunc

POROČILO IZ SPIN-A: Ob 4.13 sta na dolenjski avtocesti na viaduktu Reber, občina Škofljica, v smeri Ljubljane, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz obeh vozil rešili ukleščena voznika, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. En voznik je umrl na kraju nesreče, drugega so hudo poškodovanega na kraju oskrbeli reševalci NMP Ljubljana in ga prepeljali v UKC Ljubljana. Avtocesta proti Ljubljani je zaprta za ves promet.

Do tragične prometne nesreče je ponoči prišlo na avtocesti med Grosupljem in Ljubljano, kjer sta trčili 2 osebni vozili….

Objavil/a PGD GROSUPLJE dne Nedelja, 17. maj 2020