98. Intervencija: 22.11.2017

Med Veliko Staro vasjo in Gradiščem je prišlo do nesreče GVC 16/25. Še pred prihodom ostale enote PGD Grosuplje in GBL, je bilo pet udeležencev že izven vozila. Ena oseba je ostala v vozilu. S tehničnim posegom se je odstranilo vetrobransko steklo in alu profili med kabino in nadgradnjo. Z zajemalnimi nosili smo ponesrečeno osebo iznesli iz vozila in jo predali reševalcem NMP LJ. V nesreči je bilo poškodovanih 5 oseb, ki so bile prepeljane v UKC LJ.
Vršili smo požarno in naletno zavarovanje, nevtralizirali razlite motorne tekočine, razsvetljevali kraj nesreče in pomagali pri dvigu vozila.

POZIV: PROMETNA NESREČA GVC 16/25: 22.11.2017 – 17:39
IZVOZ: 17:40
NA KRAJU: 17:45
UPORABILI: AC 24/60, GVM-1, PV-1
SODELOVALO: 23 GASILCEV
OSTALI PRISOTNI: PGD POLICA, GBL
ZAKLJUČEK: 22:15
VODJA: Jošt Kadunc
 
POROČILO IZ SPIN-A: Ob 17.39 se je na cesti Mala Stara vas–Polica, občina Grosuplje, zgodila prometna nesreča v kateri se je gasilsko tovorno vozilo pri vožnji na intervencijo prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščenega gasilca, počistili razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb ter nudili pomoč vlečni službi pri postavitvi vozila na cestišče. V nesreči so se poškodovale štiri osebe. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovane oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo.