Intervencije 2017106. Intervencija: 29.12.2017

V večstanovanjski hiši je stanovalec zaznal vonj po zažganem. Po pregledu vseh stanovanj smo ugotovili, da je vonj od zažgani hrani iz enega od stanovanj.

Preberi celoten prispevek »

105. Intervencija: 21.12.2017

V naselju Vino je v kurilnici stanovanjske hiše zagorela elektronika električnega grelnika vode. Tlečo elektroniko smo pogasili, prezračili prostor ter ga pregledali s termo kamero.

Preberi celoten prispevek »

104. Intervencija: 18.12.2017

V dimniški tuljavi so zagorele saje. Požar je z gasilnim aparatom pogasil lastnik pred našim prihodom. Iznesli smo tleče saje ter opravili pregled z termo kamero. Lastnik bo sam očistil dimniško tuljavo.

Preberi celoten prispevek »

103. Intervencija: 12.12.2017

Občino Grosuplje je zajel močan vetrolom. Posredovali smo na Brvacah, kjer smo odstranili pločevinasto ograjo, prekrili smo 3 strehe na območju Grosuplja, na Resju smo iz ceste odstranili podrto drevo, v Preski smo razžagali in odstranili drevo, ki je padlo na vozilo. Zavarovali smo kraj padca strehe iz proizvodnje hale podjetja Kogast, prav tako smo zavarovali območje, kjer je iz požarnega zidu nevarno visela pločevina v naselju Brezje. V Zagradec pri Grosuplju smo posodili agregat za prečrpavanje vode.

Preberi celoten prispevek »

102. Intervencija: 11.12.2017

Iz kleti večstanovanjskega objekta smo izčrpali cca 5 kubičnih metrov vode.

Preberi celoten prispevek »

101. Intervencija: 5.12.2017

Na relaciji Grosuplje – Ljubljana, v predoru Mali vrh je prišlo do prometne nesreče štirih osebnih vozil. Eno vozilo je ostalo v predoru, ostala tri vozila pa so se ustavila izven predora. Pred našim prihodom so bili na kraju gasilci PGD Šmarje – Sap. zavarovali smo kraj nesreče in nudili požarno varovanje. Poškodovanih ni bilo. Na kraju je bila tudi enota GB Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

100. Intervencija: 2.12.2017

V stanovanjski hiši v Mali vasi je prišlo do dimniškega požara. Pred našim prihodom so bili na kraju gasilci PGD Št. Jurij. Požar v dimni tuljavi smo pogasili, očistili dimniško tuljavo in okolico dimnika pregledali s termo kamero.

Preberi celoten prispevek »

99. Intervencija: 26.11.2017

Na relaciji med izvozom Cikava in izvozom Kongo v smeri Novega mesta je prišlo do prometne nesreče, kjer je bilo udeleženo 1 vozilo. Vozilo je trčilo v varovalno ograjo in obstalo na prehitevalnem pasu. Poškodovano osebo so prevzeli reševalci RP Ljubljana in jo prepeljali v UKC LJ.

Preberi celoten prispevek »

98. Intervencija: 22.11.2017

Med Veliko Staro vasjo in Gradiščem je prišlo do nesreče GVC 16/25. Še pred prihodom ostale enote PGD Grosuplje in GBL, je bilo pet udeležencev že izven vozila. Ena oseba je ostala v vozilu. S tehničnim posegom se je odstranilo vetrobransko steklo in alu profili med kabino in nadgradnjo.

Preberi celoten prispevek »

97. Intervencija: 22.11.2017

Na Polici je prišlo do požara električnega droga. Zaradi prometne nesreče GVC-ja 16/25 nismo prispeli na kraj. Požar so pogasili gasilci PGD Polica.

Preberi celoten prispevek »

96. Intervencija: 16.11.2017

V stanovanjski hiši se je širil smrad iz talnih sifonov po naftnih derivatih. Izmerili smo prisotnost nevarnih plinov, vendar nismo zaznali odstopanja od normalnega. V glavnem kanalizacijskem vodu smo opravili test prisotnosti naftnih derivatov vendar je bil negativen.

Preberi celoten prispevek »

95. Intervencija: 5.11.2017

Na parkirišču podjetja, ki se ukvarja s transportom nevarnih snovi, je na enem izmed vozil skozi varnostni ventil uhajal dušik. Zavarovali smo okolico, pregledali cisterno in izmerili koncentracijo prisotnega plina. Lastnik je sam odpravil nevšečnost, ki pa ni bila nevarna za okolje.

Preberi celoten prispevek »

94. Intervencija: 3.11.2017

V naselju Bičje je prišlo do požara v 1. nadstropju stanovanjske hiše, natančneje v dnevni sobi. Še pred našim prihodom so bili na kraju gasilci PGD Ponova vas, Št. Jurij in Šmarje Sap. Požar smo pogasili, skozi okna odstranili ožgano pohištvo in opremo, kompleten objekt pregledali z termo kamero in prezračili prostore.

Preberi celoten prispevek »