Intervencije 2022117. Intervencija: 23.9.2022

Na cesti Cikava – Paradišče je voznik osebnega vozila zapeljal na brežino ter se prevrnil na streho. Zavarovali smo kraj nesreče, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator ter cestišče posuli z vpojnim sredstvom. Pregledali smo poškodovanega voznika in ga v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP Ljubljana.

Preberi celoten prispevek »

116. Intervencija: 21.9.2022

Preko telefona smo bili obveščeni, da je v delavnici zagorela plastika. Delavci so požar pogasili, vendar je vseeno nastala ogromna količina črnega dima. Preventivno smo pregledali stroj in okolico s termo kamero ter nadtlačno prezračili večjo šotorsko halo.

Preberi celoten prispevek »

115. Intervencija: 17.9.2022

Meteorna voda je zalila strojnico bazena. Izčrpali smo 6 kubičnih metrov vode.

Preberi celoten prispevek »

114. Intervencija: 16.9.2022

Na avtocesti med Višnjo Goro in Grosupljem je prišlo do trka osebnega vozila v ograjo. Skupaj z gasilci PGD Stična smo naredili požarno zavarovanje, pregledali voznika ter odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Preberi celoten prispevek »

113. Intervencija: 16.9.2022

V glasbeni šoli je bila poplavljena klet. Hišnik je pred našim prihodom že sesal vodo s sesalcem, vendar se mu je le-ta pokvaril. Izčrpali in posesali smo vodo.

Preberi celoten prispevek »

112. Intervencija: 15.9.2022

V mansardi je prišlo do zamakanja pri strešnem oknu. S folijo smo prekrili cca. 10 kvadratnih metrov strehe. Lastniku smo svetovali, naj obvesti krovca, ki bo odkril vzrok zamakanja.

Preberi celoten prispevek »

111. Intervencija: 9.9.2022

Na avtocesti med Višnjo Goro in Grosupljem je osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo, jo podrlo in obstalo okoli 20 metrov pod cestiščem. Voznik in sovoznik se na srečo nista poškodovala. Skupaj z gasilci PGD Stična smo zavarovali kraj nesreče in na vozilu odklopili akumulator.

Preberi celoten prispevek »

110. Intervencija: 8.9.2022

Na izvozu Višnja Gora se je osebno vozilo prevrnilo na streho. Pred našim prihodom je bil voznik že izven vozila in v oskrbi ekipe ZD Grosuplje. Skupaj z gasilci GB Ljubljana smo požarno zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovani osebi, odklopili so akumulator na vozilu in posuli iztekle motorne tekočine.

Preberi celoten prispevek »

109. Intervencija: 4.9.2022

V naselju Hrastje je gorela suha trava. Požar na površini približno 1200 kvadratnih metrov smo pogasili.

Preberi celoten prispevek »

108. Intervencija: 29.8.2022

V romskem naselju Smrekec so gorele smeti na treh različnih lokacijah. Vse požare smo pogasili, okolico pa še dodatno zalili z vodo. Na kraju je bila prisotna tudi Policija.

Preberi celoten prispevek »

107. Intervencija: 29.8.2022

Ob našem prihodu smo zaznali dražeč vonj na stopnišču bloka. Ker na stopnišču in v kleti nismo našli vzroka smo stopnišče temeljito prezračili. S pomočjo sosedov smo odkrili stanovalca, ki je kuhal čili, zato je vonj uhajal iz spodnjega stanovanja po stopnišču navzgor. Stanovalec bo sam prezračil svoje stanovanje. Nevarnosti za ostale stanovalce ni bilo.

Preberi celoten prispevek »

106. Intervencija: 21.8.2022

Na avtocesti med Grosupljem in Ljubljano je v predoru Mali Vrh prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Udeležene so bile 4 osebe. Pred našim prihodom sta bila na kraju reševalca za prevoz pacientov, ki sta iz osebnega vozila rešila 3 osebe. Po našem prihodu smo prometno in požarno zavarovali mesto nesreče, odklopili smo akumulatorja in z absorbentom posuli izlite motorne tekočine. Vozilo, katero je bilo na boku, smo postavili na kolesa in nudili pomoč vlečni službi pri odstranjevanju vozil in priklopnika.

Preberi celoten prispevek »

105. Intervencija: 18.8.2022

Zaradi verjetnosti, da bi močnejše neurje lahko zajelo tudi občino Grosuplje, je Regijski center za obveščanje Ljubljana aktiviral vsa gasilska društva v Gasilski zvezi Grosuplje. V GC Grosuplje se je ob tem vzpostavil štab, kjer se je sprejemalo obvestila o dogodkih in nato aktiviralo pristojne gasilske enote.

Preberi celoten prispevek »

Stran 1 od 1012345...10...Zadnja »