Občinsko tekmovanje GZ Grosuplje in GZ Dobrepolje

V soboto, 1. 10. 2011 je pred Gasilskim centrom v Grosuplju potekalo občinsko tekmovanje za tekmovalne ekipe iz GZ Grosuplje in GZ Dobrepolje, kjer se je čez dan zbralo preko 90 tekmovalnih desetin. Naše društvo je na tekmovanju sodelovalo s 4 ekipami.

V dopoldanskem času so se med seboj pomerile ekipe starejših gasilcev. V Gasilski Zvezi Grosuplje so tekmovale 4 ekipe starejših gasilcev, zmagala pa je domača desetina, starejši gasilci PGD Grosuplje. Naši pionirji so osvojili 7. mesto, kar je prav tako lep dosežek.

Popoldne se je tekmovalni del odvijal na igrišču pri Osnovni šoli Brinje. Ekipe so se pomerile v korakanju, štafeti ter sami vaji (napad iz motorne brizgalne). Čeprav se je čutil tekmovalni duh, so bile ekipe med seboj povezane in navijale ena za drugo.

Razglasitev rezultatov je potekala v večernih urah pred Gasilskim centrom v Grosuplju. Domači gasilci so poskrbeli za pijačo ter hrano, tako da so si tekmovalci opomogli, razlegel pa se je tudi glas harmonike.

Na začetku je vse zbrane goste in tekmovalce pozdravil Božo Knez, tajnik GZ Grosuplje, sledil je nagovor župana Občine Grosuplje, dr. Petra Verliča ter nagovor župana Občine Dobrepolje,  Janeza Pavlina. Oba župana sta pohvalila gasilce in obljubila pomoč in spodbudo s strani občin. Navzoče je pozdravil tudi predsednik gostujočega društva PGD Grosuplje Iztok Vrhovec, predsednik GZ Grosuplje in predsednik tekmovalnega odbora  Andrej Bahovec ter poveljnik GZ Grosuplje in vodja tekmovanja Janez Pezdirc in poveljnik GZ Dobrepolje Uroš Gačnik.  Sledila je razglasitev rezultatov ter razdelitev pokalov najboljšim ekipam.

Članice A PGD Grosuplja so osvojile 4. mesto, člani A pa 12. mesto.

Tekmovanje se je zaključilo v poznih večernih urah z dobro voljo in pripravljenostjo na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo v soboto, 8. 10. 2011, prav tako pred Gasilskim centrom Grosuplje, kjer se bodo pomerile najboljše tri ekipe iz 6 Gasilskih zvez.