Predstavniki Občine Velika Kladuša obiskali PGD Grosuplje

Podžupan Iztok Vrhovec je v petek, 27. januarja 2012, sprejel predstavnike Občine Velika Kladuša iz Bosne in Hercegovine. Obiskali so nas g. Ismet Hušidić, pomočnik načelnika Občine Velika Kladuša, g. Mržljah Aladin, višji referent za področje civilne zaščite Občine Velika Kladuša in g. Kudiš Muhamed, poveljnik gasilske enote Velika Kladuša.

Podžupan Iztok Vrhovec je predstavnikom Občine Velika Kladuša v imenu Občine Grosuplje izrekel dobrodošlico, hkrati pa jim je kot predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje povedal več tudi o delovanju gasilstva v Sloveniji. Njihov namen obiska v Sloveniji je bil namreč ta, da bi pridobili dodatne informacije glede organiziranosti sil za zaščito in reševanje v naši državi. V občini Velika Kladuša si namreč med drugim želijo zgraditi nov gasilski dom, nadgraditi tehniko in tako izboljšati stanje na področju zaščite in reševanja. Kot primer dobre prakse jim je bilo podrobneje predstavljeno delovanje PGD Grosuplje. Podžupan Iztok Vrhovec jim je razkazal prostore gasilskega doma, vozila, ki jih uporabljajo grosupeljski gasilci in opremo, s katero so grosupeljski gasilci opremljeni.

V spremstvu g. Milana Stojakovića, vodja Oddelka za splošne policijske naloge v Sektorju uniformirane policije PU Novo mesto, so predstavniki Občine Velika Kladuša nadaljevali z ogledom primerov dobrih praks s področja zaščite in reševanja tudi drugje po Sloveniji.

Besedilo in slike Grosuplje.si