Župan dr. Verlič podelil priznanja

Kot že vsi dobro vemo se je minulo soboto zgodila res tragična nesreča – verižno trčenje na izvozu Grosuplje iz smeri Novega mesta proti Ljubljani. Posledice nesreče so tragične – tri osebe so umrle, 22 je poškodovanih, od tega šest huje. V nesreči so seveda posredovali policisti, reševalne službe in gasilici, med njimi smo bili tudi gasilci prostovoljnega gasilskega društva Šmarje Sap in Grosupljega.

V sredo 1. decembra nas je na občini sprejel tudi župan doktor Peter Verlič. Zahvalil se nam je za  hitro in učinkovito posredovanje v prometni nesreči in nam podelil tudi priznanja.

Župan občine Grosuplje doktor Peter Verlič pojasni: ” Bili so prvi na mestu nesreče in takoj nudili vsem udeležencem, ki so bili v težki situaciji prvo pomoč. Človek res ne ve kako bi se posebaj zahvali, ampak vendarle ta požrtvovalnost, napor je bil na mestu in prav je da se jim z skromno besedo hvala tukaj oddolžimo z priznanjem v imenu vseh občanov in občank.”.

Gasilci PGD Grosuplje in PGD Šmarje-Sap smo se pozornosti razveselili in s tem videli, kako je naše delo za dobro drugih opaženo in s tako gesto tudi več kot poplačano. Vsi skupaj smo ponosni da smo gasilci in v službi ljudi ostajamo kot prvi, ki jim bomo tudi v prihodnje v vsaki situaciji priskočili na pomoč.

Iztok Vrhovec, predsednik PGD Grosuplje