55. Intervencija: 17.9.2018

Domnevno zaradi samovžiga bale sena je zagorel hlev v izmeri 18m x 28m. Posredovali smo z enajstimi napadi, ki so se postopoma zmanjševali do dokončne pogasitve. Živina, ki se je nahajala v spodnjem delu hleva zaradi prezračevanja ni bila poškodovana. S pomočjo mehanizacije (čelni nakladač na traktorju in gozdarsko dvigalo) in deloma tudi ročno smo iznesli seno v balah in v razsutem stanju ter ožgane dele sušilne naprave. Seno se je odvažalo na začasno deponijo kjer se je dodatno prelivalo z vodo. Za potrebe gašenja in prekopavanja je bilo porabljenih 56 tlačnih posod za IDA. Na gasilski straži je ostalo domače društvo (PGD Polica).

POZIV: VELIKA STARA VAS GORI HLEV: 17.9.2018 – 18:23
IZVOZ: 18:25
NA KRAJU: 18:30
UPORABILI: GVC 16/25, AC 24/60, AC 16/50, GVM-1, PV-1
SODELOVALO: 19 GASILCEV
OSTALI PRISOTNI: SKUPNO VEČ KOT 90 GASILCEV IZ PGD GROSUPLJE, POLICA, ŠMARJE-SAP, PONOVA VAS, ŠT. JURIJ, ŠKOCJAN IN GATINA
ZAKLJUČEK: 2:17
VODJA: Jošt Kadunc

POROČILO IZ SPIN-A: Ob 18.22 je zaradi goreče bale sena zagorel hlev v naselju Velika Stara vas, občina Grosuplje. Posredovalo je sedem prostovoljnih gasilskih društev iz Grosuplja, Šmarje-Sapa, Police, Ponove vasi, Škocjana, Št. Jurija, Gatine, ki so požar omejili ter ga pogasili. Skupnimi močmi so iznesli seno v balah ter v razsutem stanju in ožgane dele sušilca. Živina, ki se je nahajala v spodnjem delu zaradi prezračevanja ni bila poškodovana. Objekt v izmeri 18×28 metrov je utrpel poškodbe skoraj cele strehe, poškodovanih ljudi ni bilo. Kraj si je ogledala tudi policija.

Nekaj slik si lahko ogledate na na naši facebook strani (klik).