74. Intervencija: 19.8.2017

Voznik z osebnim vozilom je trčil v prikolico za prevoz živali priklopljeno na drugo osebno vozilo. Pri tem se je prikolica prevrnila na bok, osebno vozilo, ki je vanjo trčilo, pa je obstalo prevrnjeno na streho. Gasilci smo zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč udeleženim do prihoda reševalcev, prevrnjeno vozilo in prikolico postavili nazaj na kolesa, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in odklopili akumulator. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana in jo prepeljali v UKC Ljubljana. V prometni nesreči se je poškodoval tudi konj, ki so ga pred našim prihodom iz prevrnjene prikolice rešili očividci, na kraju dogodka pa ga je oskrbel veterinar, ki je bil o dogodku obveščen s strani lastnika.
 
POZIV: GROSUPLJE – POLICA PRI NADVOZU, GRADBIŠČE ŠOLE – PROMETNA 2 AVTA, REŠEVANJE KONJA IZ PRIKOLICE: 19.8.2017 – 14:28
IZVOZ: 14:32
NA KRAJU: 14:39
UPORABILI: GVC 16/25, AC 24/60
SODELOVALO: 14 GASILCEV
OSTALI PRISOTNI: GBL (2 VOZILI/7 GASILCEV)
ZAKLJUČEK: 15:55
VODJA: Jošt Kadunc

POROČILO IZ SPIN-A: Ob 14.26 je v naselju Polica, občina Grosuplje, voznik z osebnim vozilom trčil v prikolico za prevoz živali priklopljeno na drugo osebno vozilo. Pri tem se je prikolica prevrnila na bok, osebno vozilo, ki je vanjo trčilo, pa je obstalo prevrnjeno na streho. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč udeleženim do prihoda reševalcev, prevrnjeno vozilo in prikolico postavili nazaj na kolesa, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in odklopili akumulator. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana in jo prepeljali v UKC Ljubljana. V prometni nesreči se je poškodoval tudi konj. Pred prihodom gasilcev so ga iz prevrnjene prikolice rešili očividci, oskrbel pa ga je veterinar.