Slavnostna otvoritev Regijskega poligona za usposabljanje gasilcev Regije Ljubljana II, 11.6.2022

V soboto, 11.6.2022 je pred Gasilskim centrom Grosuplje potekala svečana slavnostna otvoritev novega Regijskega poligona za usposabljanje gasilcev. Dogodek se je pričel s parado izpred OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, nato pa se je nadaljeval na poligonu.

Slavnostnega dogodka so se udeležili: predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca, Ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, predsednik Gasilske zveze Grosuplje Andrej Bahovec, poveljnik Gasilske zveze Grosuplje Janez Pezdirc, predsednik in poveljnik Regije Ljubljana II Uroš Gačnik in Borut Lončarevič, direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in mednarodno sodelovanje na URSZR Olga Andrejek, v imenu župana Občine Grosuplje tudi poveljnik Civilne zaščite Občine Grosuplje Tomaž Rigler, grosupeljski kaplan Peter Čemažar, predsednik PGD Grosuplje Iztok Vrhovec, predsedniki in poveljniki GZ v Regiji Ljubljana II in ostali gostje, podporniki gasilstva.

Poligon je namenjen usposabljanju gasilcev v Regiji Ljubljana II, ki obsega 6 gasilskih zvez z 84 gasilskimi društvi, v katera je skupaj včlanjeno kar 11 500 gasilcev. Regijski vadbeni poligon ima stolp, visok 14,5 metrov s 4 etažami, plato za vaje na površini več kot 1500 kvadratnih metrov, bazen za vodo globok 2,5 metra ter plato za tehnično reševanje.

Ob tej priložnosti smo grosupeljski gasilci prevzeli tudi novo večnamensko gasilsko vozilo in devet novih dvižnih garažnih vrat. Ob koncu prireditve pa smo skupaj z gasilci PGD Šmarje Sap izvedli prikazno vajo gašenja in reševanja v objektu.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=kzcKN0aDiDw&ab_channel=branepet

FOTO: Brane Petrovič, Jakob Kastelec, Jana Primc in Nejc Štrubelj