VajeVaja Avto Kadunc, 3.12.2022

V petek, 3.12.2022, je na objektu Avto Kadunc na Perovem potekala večja gasilska vaja v organizaciji novih gasilskih častnikov PGD Grosuplje. Vaja je bila obširna, sestavljena pa je bila iz več delovišč, in sicer prometne nesreče, delovne nesreče v avtomehanični delavnici in požara skladišča gum. Namen vaje je bil tudi zagotoviti preskrbo z vodo v primeru večjega požara, zato se je vodo dovažalo z gasilskimi cisternami ter črpalo iz bližnjega potoka.

Preberi celoten prispevek »

Vaja CERO Špaja dolina, 6.5.2022

V petek, 6.5.2022, smo v Centru za ravnanje z odpadki (CERO) Špaja dolina izvedli gasilsko vajo. Scenarij vaje je bil, da je v popoldanskih urah prišlo do samovžiga smeti na prostem v bližini deponije ločeno zbranih frakcij. V času nastanka požara je bil na strehi deponije prisoten delavec, ki je o dogodku obvestil Regijski center za obveščanje na številko 112.
Glavni namen vaje je bil preveriti preskrbo z vodo v primeru večjega požara na lokaciji CERO. Ta zajema tako preizkus zmogljivosti hidrantnega omrežja kot tudi zmožnost dobave vode na mesto intervencije z avtocisternami.

Preberi celoten prispevek »

Posnetek gasilske vaje v LC Bekra

Posnetek gasilske vaje v LC Bekra

Preberi celoten prispevek »

Vaja v Domu starejših občanov Grosuplje

V petek, 19.10.2018, je pri Domu starejših občanov Grosuplje potekala večja gasilska vaja, ki jo je organiziral poveljnik PGD Grosuplje Jošt Kadunc. Na vaji je sodelovalo 78 gasilcev iz 6 gasilskih društev, vaje pa so se udeležili tudi policisti PP Grosuplje, osebje ZD in DSO Grosuplje.

Preberi celoten prispevek »

Vaja v Št. Juriju, 28.10.2016

V petek, 28.10. ob 17. uri, smo se udeležili operativne vaje v okolici Vrbičja. Vajo je organiziral podpoveljnik GZ Grosuplje Igor Jeršin, potekala pa je na 3 delovnih točkah.

Preberi celoten prispevek »

Zvezna vaja NEURJE 2015, 6.11.2015

V občini Grosuplje je zaradi hujšega neurja in orkanskega vetra, prišlo do večjega števila nesreč v kratkem časovnem obdobju. Soočeni smo bili s prometno nesrečo, udarom strele, požarom na mizarski delavnici, več podrtih dreves in vkleščenih osebah, zalitih objektih, prevrnjenih cistern z razlitjem kurilnega olja, neprevoznih cestah in drugimi dogodki na okoli 20 lokacijah po celotni občini.

Preberi celoten prispevek »

Vaja TUNEL 2012 in obisk ministra za obrambo Aleša Hojsa

V soboto, 27.10.2012, smo skupaj z PGD Šmarje Sap, GBL, Reševalno postajo Ljubljana in Policijo izvedli skupno vajo, imenovano TUNEL 2012. Vaje je bila izvedena v tunelu na stari hitri cesti Šmarje Sap – Škofljica. Scenarij vaje je bila huda prometna nesreča dveh vozil v tunelu, pri čemer je eno vozilo zagorelo, v poškodovanem vozilu […]

Preberi celoten prispevek »