27. Intervencija: 6.3.2022

V naselju Spodnje Blato je prišlo do požara lesene hiše (novogradnje). Ob našem prihodu je bil požar objekta popolnoma razvit. Takoj smo pričeli z gašenjem gorečega objekta. Sočasno smo izvajali tudi obrambo sosednjega gospodarskega objekta in s tem preprečili, da bi se požar razširil še na ta objekt. Požar je bil približno po uri in pol pogašen, nato je sledil pregled objekta in gašenje posameznih žarišč.

Pri gašenju so sodelovali tudi gasilci PGD Gatina, PGD Malo Mlačevo, PGD Šmarje Sap, PGD Veliko Mlačevo in PGD Zagradec pri Grosupljem. Skupno je na intervenciji sodelovalo 69 gasilcev s 15 vozili. Porabili smo približno 55 kubičnih metrov vode, v času intervencije je bilo napolnjenih 28 tlačnih posod z zrakom.

POZIV: POŽAR NOVOGRADNJE, LESENA HIŠA, SPODNJE BLATO, GROSUPLJE: 6.3.2022 – 22:25
IZVOZ: 22:29
PRIHOD: 22:31
UPORABILI: HTRV-1, GVC 16/25, AC 24/60, AC 16/50, GVM-1, PV-1
SODELOVALO: 22 GASILCEV
OSTALE PRISOTNE ENOTE: PGD Gatina, PGD Malo Mlačevo, PGD Šmarje Sap, PGD Veliko Mlačevo in PGD Zagradec pri Grosupljem, Policija
ZAKLJUČEK: 01:08
VODJA: Matic Šircelj

POROČILO IZ SPIN-A: Ob 22.23 je prišlo v naselju Spodnje Blato v občini Grosuplje do požara lesenega objekta v gradnji in starejše garaže v njem. Gasilci PGD Grosuplje, Šmarje Sap, Gatina, Veliko Mlačev, Malo Mlačevo in Zagradec so požar lokalizirali in pogasili ter objekta pregledali s termovizijsko kamero. Na gasilski straži je ostalo lokalno društvo PGD Gatina.